06 dec. 2016 | 10:09

Android 7.1.1, lansat oficial: ce trebuie să știți

ACTUALITATE
Android 7.1.1, lansat oficial: ce trebuie să știți

În continuare există o problemă foarte mare cu fragmentarea Android, dar asta nu-i împiedică pe cei de la Google să lanseze Android 7.1.1.

Prea puțini utilizatori de smartphone-uri au avut ocazia să experimenteze un telefon cu Android 7, dar dacă aveți un smartphone recent din familia Nexus sau sunteți suficient de norocoși încât să fi pus mâna pe un Google Pixel, veți putea trece la Android 7.1.1.

Primele telefoane ale celor de la Google, Pixel și Pixel XL au fost clasificate ca fiind excelente, o particularitate care se datorează și faptului că vin preinstalate cu Android 7.1, un sistem de operare care, la momentul respectiv, nu mai era disponibil pe alte aparate. Acum, cu o mare parte dintre particulăritățile care au făcut telefoanele Pixel atât de atractive, Android 7.1.1 poate fi instalat și pe alte gadgeturi din familia Nexus și Pixel. Lista include Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Pixel, Pixel XL, Nexus Player, Pixel C și General Mobile 4G (Android One).

Acest update include, printre altele, o tastatură virtuală nouă care vă permite să trimiteți mult mai ușor GIF-uri animate prietenilor. Din start, aceasta va funcționa în Hangouts, Allo și aplicația standard de mesaje. Partea un pic amuzantă este că, toate aceste opțiuni, utilizatorii de iPhone le-au avut deja de câteva luni prin intermediul aplicației Gboard creată tot de cei de la Google.

În fuga după diversitate, Android 7.1.1 include cel mai recent set de emoticoane marca Google. Printre ele se numără un set mult mai stufos de meserii ocupate de femei. Alternativa la 3D Touch de la Google este de asemenea inclusă în noul sistem de operare. Astfel, dacă veți ține degetul apăsat pe icoanele aplicațiilor voastre favorite, veți vedea un meniu contextual prin intermediul căruia puteți accesa cele mai utile funcții. Astfel, veți apela mai rapid un contact favorit sau veți iniția mai ușor un traseu către o locație salvată.

Procesul de propagare al noii actualizări va dura câteva săptămâni, dar ar trebui să fi început deja, deci merit să vedeți dacă nu cumva a ajuns și la voi.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele