23 apr. 2016 | 08:10

S-a tras linie – cât a pierdut Volkswagen în scandalul emisiilor

ENTERTAINMENT
S-a tras linie - cât a pierdut Volkswagen în scandalul emisiilor

Anul 2015 va intra în istorie ca fiind cel mai rușinos pentru grupul Volkswagen, având în vedere scandalul la scară globală legat de emisiile poluante.

La doar câteva zile după ce Volkswagen a publicat un comunicat de presă legat de soluția oferită celor care s-au simțit înșelați din cauza minciunilor și ale practicilor malițioase, gigantul a anunțat și rezultatele financiare pe ultimul trimestru.

Trăgând linie în scandalul emisiilor, ce viza mașinile Volkswagen cu motorizare diesel, s-a ajuns la concluzia că aproximativ 600.000 de mașini au fost afectate de problemă. Cu alte cuvinte, peste jumătate de milion de automobile au fost optimizate din fabrică pentru a oferi rezultate deformate la testul emisiilor pe care este obligat să-l facă orice posesor de mașină pentru calcularea impozitului. În speranța că vor reuși să mai câștige un pic de bunăvoință, oficialii grupului VW au inițiat două proiecte de compensare financiară, unul implică plata unei sume de bani conform unor condiții surprinzător de stricte, iar al doilea este un program de buyback prin care Volkswagen vă cumpără înapoi mașina.

Trecând însă este acele scenarii idealiste de mai sus, de care în final nu vor profita poate foate multe persoane, alta este problema de care suferă acum Volkswagen. Pierderile financiare au devenit o constantă în companie. Aproximativ 4,1 miliarde de euro a fost profitul negativ al Volkswagen per 2015. În plus, gigantul a recunoscut că această aventură cu emisiile poluante s-a reflectat, până la această oră, într-o notă de plată de 16,2 miliarde de euro, la care se mai adaugă alți 400 de milioane care au fost folosiți la restructurarea sectoarelor responsabile de vehiculele comerciale și de pasageri.

Din câte se pare, toate detaliile financiare de mai sus au fost cunoscute deja de ceva timp, dar nu au putut deveni publice din cauza tratativelor cu diverse organizații guvernamentale. Inițial se credea că fiecare persoană care în posesie un automobil afectat de problema emisiilor poluante va primii aproximativ 1250 de dolari, aceeași sumă este acum la 5.000 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele