09 iul. 2016 | 14:20

Revista presei: Scandalurile sexuale din universități; ce au în casă medicii acuzați de șpagă; cum l-a ajutat Tăriceanu pe prințul Paul

ACTUALITATE
Revista presei: Scandalurile sexuale din universități; ce au în casă medicii acuzați de șpagă; cum l-a ajutat Tăriceanu pe prințul Paul

Profesorii în călduri din învăţământul universitar românesc, ce găsesc procurorii acasă la medicii acuzaţi de şpagă și cum i-a acoperit Tăriceanu pe recuperatorii de terenuri ai Prinţului Paul – acestea sunt cele mai importante subiecte ale zilei. 

Pentru că suntem conștienți că nu vă putem oferi (încă) toate informațiile de care aveți nevoie, dar pentru că am vrea să găsiți cât mai multe știri utile, din domenii variate, pe site-ul Playtech, am creat rubrica ”Revista presei”. Dacă vreți să aflați mai multe detalii despre cazurile de hărțurie sexuală din universitățile românești, medicii acuzați de luare de mită sau implicarea lui Tăriceanu în scandalul terenurilor prințului Paul, găsiți informații în rândurile de mai jos.

Mai multe cadre universitare din România au ajuns în vizorul opiniei publice după ce procurorii au demarat anchete penale împotriva lor pentru că cerea favoruri sexuale de la studente sau trimiteau mesaje triviale altor persoane. Cel mai recent caz de acest gen este cel al conferenţiarului universitar Constantin Petrovici, de 62 de ani, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Acesta este cercetat în prezent sub control judiciar, el fiind acuzat de infracţiunea de „folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual”, infracţiune pentru care Codul Penal prevede o pedeapsă de până la trei ani de închisoare.

Citeste mai multe despre profesorii în călduri și vezi ce discuții purtau cu studentele: adev.ro/oa0w62

Procurorii găsesc la percheziţiile imobilelor celor cercetaţi lucruri inedite. Aşa a fost şi săptămâna trecută, în cazul medicul primar ORL Gabriel Adrian Ilie, locotenent colonelul în cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „ Dr.Carol Davila” din Bucureşti. Acesta este cercetat pentru că ar fi luat mită 1.000 de euro de la două persoane pentru operaţii de înfrumuseţare a nasului.

Citeste mai multe despre medicii acuzați de luare de mită și vezi ce au în casă: adev.ro/oa1h6k

„Călin Popescu Tăriceanu a avut cunoştinţă de  «afacerea cu prinţul Paul» derulată de grupul infracţional format din Remus Truică, Tal Silberstein, Andrei Marcovici şi Dan Andronic. Dacă inculpatul ar fi declarat adevărul ar fi contribuit hotărâtor la aflarea adevărului”, arată procurorii în referatul prin care fostul premier a fost trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Concret, anchetatorii arată în documentele trimise instanţei că Tăriceanu ar fi putut oferi amănunte decisive şi pentru dovedirea activităţii grupului infracţional şi a relaţiilor între membrii acestuia.

Citeste mai multe despre acuzațiile care i se aduc lui Călin Popescu Tăriceanu: adev.ro/oa00gp