06 oct. 2016 | 14:42

ADATA SV620 e un SSD portabil cu viteze mari și preț mic [REVIEW]

ACTUALITATE
ADATA SV620 e un SSD portabil cu viteze mari și preț mic [REVIEW]

ADATA SV620 este unul dintre cele mai noi SSD-uri portabile lansate de producătorul taiwanez. Modelul cu 240GB spațiu de stocare a ajuns și la noi în redacție și l-am setat unui Playtest. 

[related]

De curând, am fost nevoit să-mi reinstalez Windows-ul. Un driver defect a reușit să mă lase fără opțiunea de a mă conecta la Internet și m-a pus în situația de a mă trezi cu un blue screen la fiecare câteva ore. Și, dacă tot a trebuit să reinstalez Windows-ul, am zis să formatez și harddisk-ul, pentru a-l mai scăpa de ”îmbâcseala” care îl îngreuna.

Sunt un mare fan al serviciilor de cloud și cred că am conturi pe toate platformele populare, dar în momentul în care vrei să formatezi un laptop, realist vorbind, să stai să uploadezi câteva sute de GB de informații prețioase ”în nor” nu e tocmai cea mai bună idee.

În primul rând, nimeni nu îți pune la dispoziție în mod gratuit atât de mult spațiu și, în al doilea, rând, ar dura o veșnicie.

[readmore]

Pentru momente de genul celui descris mai sus s-au inventat HDD-urile portabile. Totuși, în zilele noastre, un SSD portabil ar fi o idee mai bună, având în vedere ratele de transfer considerabil mai rapide.

De regulă, cei care caută un SSD portabil suficient de încăpător se izbesc de aceeași problemă: cea a prețurilor mari. SSD-ul ADATA SV620 costă mai puțin decât unele SSD-uri cu capacitate mult mai mică sau decât stick-uri USB cu viteze considerabil mai reduse.

De exemplu, în oferta eMAG poate fi găsit la prețul de 420 de lei. În rândurile de mai jos găsiți mai multe informații despre el.


adata-sv620-review-2

Review ADATA SV620

SSD-ul ADATA SV620 are un design simplu, dreptunghiular. Carcasa din plastic are o textură semi-lucioasă care imită metalul, iar culoarea gri are și unele reflexii argintii. Un LED albastru indică starea de funcționare, iar pe partea frontală vedem logo-ul companiei și inscripția ”SSD”.

E un dispozitiv de mici dimensiuni. Nu e cel mai mic SSD disponibil pe piață, dar cu o lungime de 11,5 centimetri și o grosime de 0,78 centimetri, se strecoară ușor într-un buzunar, într-o geantă sau într-un ghiozdan. ADATA SV620 este și foarte ușor și, inițial, am avut impresia că eu o carcasă goală.

adata-sv620-review-3

În cutie este inclus și un cablu USB 3.0 și o hârtie mică cu câteva instrucțiuni. Rata maximă de de citire și scriere ar fi de 410MB/s, dar nu am reușit să o ating. Totuși, am fost impresionat de cât de repede funcționează transferurile pe ADATA SV620. Un fișier de 2GB, care pe un stick USB se copiază în câteva minute, în câteva secunde era deja copiat pe SSD.

Cu toate că astfel de teste nu sunt tocmai pe placul meu, am decis să fac și un test sintetic. Pentru benchmark, am ales software-ul CrystalDiskMark. Aproape de fiecare dată am obținut viteze de scriere de peste 300MB/S.

adata-sv620-benchmark

În cazul de mai sus, am reușit să ating o viteză de scriere de 345,3 MB/S și de citire de 309.4. ADATA SV620 nu este cel mai rapid SSD din portofoliul companiei, dar pentru utilizatorii casnici ar putea fi o opțiune de backup foarte bună.

În plus, și vitezele de citire sunt mai mult decât bune pentru cei care vor să-l folosească împreună cu un TV care știe să redea conținutul de pe USB, pentru că filmele full HD cu sunet 5,1 rulează instant și fără probleme.

adata-sv620-review-4

SSD-ul ADATA este rezistent la șocuri și, în general, mai rezistent decât un HDD tradițional, neavând în interior părți care se mișcă și care ar putea să se deterioreze.

Iar, pentru cei din mediul business, pe site-ul ADATA sunt disponibile o serie de programe utile. Cel recomandat pe cutia SSD-ului este HDDtoGO, ale cărui specificații le puteți vedea mai jos.

În concluzie, ADATA SV620 poate fi considerat un best-buy pentru cei aflați în căutarea unei soluții de backup, având un design elegant, rezistență la șocuri, viteze de scriere și citire mai mult decât decente și preț foarte bun.

adata-hddtogo