17 ian. 2016 | 11:10

Religie 2.0: Papa Francisc a binecuvântat fotografia din telefonul unei femei

ENTERTAINMENT
Religie 2.0: Papa Francisc a binecuvântat fotografia din telefonul unei femei

Chiar dacă nu ești neapărat cel mai religios om din lume, nu ai cum să nu îl placi pe Papa Francisc. E mereu vesel și dispus să pozeze pentru selfie-uri, și pare să înțeleagă generațiile tinere mai bine decât oricare alt papă care l-a precedat.

În caz că mai aveai nevoie de o dovadă în plus, Papa Francisc a fost fotografiat în timp ce binecuvânta pe cineva. Asta nu ar fi ceva ieșit din comun, dar e de menționat că este vorba despre o fotografie din telefonul unei femei, cel mai probabil cu copilul acesteia. Neobișnuitul eveniment a avut loc în timpul unei vizite la Vatican, potrivit Daily Mail.

Papa Francisc-binecuvantare

Papa Francisc este al treilea papă care vizitează principala sinagogă a Romei, într-o încercare de a promova ideea unei prietenii între catolici și evrei. Vaticanul a anunțat recent că nu mai sprijină eforturile catolicilor de a-i converti pe evrei. Într-o perioadă atât de tensionată din punct de vedere religios, faptul că cineva încearcă să păstreze armonia e de admirat.

Papa Francisc-binecuvantare-1

După cum spuneam, Papa Francisc este cât se poate de deschis în legătură cu lucruri pe care alți „trimiși ai Domnului” nu par să le înțeleagă. De exemplu, patriarhul Daniel consideră că e o lipsă imensă de respect să folosești telefonul în biserică: „Folosirea telefoanelor mobile a devenit o molimă la români. În biserică, enoriașii trebuie să dea dovadă de evlavie, bunăcuviință și dragoste pentru Dumnezeu. Nicio ascultare nu este mai importantă și mai sfântă, decât ascultarea vocii Lui, a Cuvântului Lui în lume”.