23 iun. 2016 | 11:04

„Recordul bastarzilor”: ultimul episod din „Urzeala Tronurilor” e cel mai bine cotat din toată istoria serialelor

ENTERTAINMENT

Dacă nu ai văzut episodul 9 din sezonul 6 al mult-iubitului serial „Urzeala Tronurilor”, îți recomandăm să oprești aici lectura, pentru că nu vrem să fim acei oameni teribili, care dau spoilere sufletelor nevinovate.

Au trecut doar câteva zile de când „Bătălia bastarzilor” ne-a umplut ecranele de dragoni și de lupte sângeroase în Winterfell, dar a fost deja declarat cel mai bun episod din toată istoria serialelor HBO de până acum. Oficial, este și preferatul fanilor din toată lumea, iar asta pe bună dreptate.

Episodul a primit un rating perfect de 10/10 pe IMDB, de la mai mult de 83.000 de utilizatori. Faptul că fanii „Urzeala Tronurilor” au apreciat atât de mult episodul nu e tocmai o surpriză, analizând isteria lansată peste tot în social media imediat după lansare. Chiar și în această situație, scorul perfect e o realizare pe care realizatorii serialului o pot trece relaxați în palmares.

Totuși, „Bătălia bastarzilor” nu a fost primul episod care se poate mândri cu un astfel de scor. Să ne amintim de episodul 14 din sezonul 5 al serialului „Breaking Bad”, „Ozymandias”, care a primit același rating de la mai mult de 70.000 de utilizatori în 2013. Ca un mic reminder, e vorba de episodul în care lumea lui Walter White s-a prăbușit de-a binelea, Hank a murit, iar inimile fanilor au fost frânte fără milă, așa cum s-a întâmplat de prea multe ori și în cazul „Urzelii Tronurilor”. Mulți internauți au specificat că e greu să compari cele două episoade, ceea ce e just.

Audiența „Urzelii Tronurilor” e ceva mai tânără decât cea a „Breaking Bad”, dar asta nu face recordul stabilit mai puțin impresionant. La doar două zile după lansare, „Bătălia bastarzilor” a detronat „Ozymandias” de pe poziția de cel mai bun episod din toate timpurile, potrivit bazei extrem de numeroase a utilizatorilor IMDB. Dacă ne întrebi pe noi, credem că motivul a fost tocmai faptul că nu a fost un episod tipic pentru serialul care ne-a obișnuit cu faptul că, cu cât e mai îndrăgit un personaj, cu atât mai tragic va fi destinul lui. Ne-a dat impresia că și în universul funest construit de George R. R. Martin poate exista un final fericit, în care băieții răi sunt pedepsiți, iar cei buni sunt recompensați.