29 feb. 2016 | 16:07

Raspberry Pi 3 este un microcomputer puternic pe care îl poți purta în buzunar

ACTUALITATE
Raspberry Pi 3 este un microcomputer puternic pe care îl poți purta în buzunar

Linia de microcomputere Raspberry Pi a ajuns la cel de-al treilea model. După patru ani de existență, Fundația Raspberry Pi a lansat un nou model cu specificații impresionante.

După succesul enorm pe care l-a avut Raspberry Pi Model B, fundația care se ocupă de aceste minicomputere open source a decis să sărbătorească cele opt milioane de unități vândute cu lansarea a unui nou model Raspberry Pi, numit Raspberry Pi 3. Așa cum era de așteptat, fundația lansează noul model cu piese noi, mai performante. Aparatul va avea un procesor cu arhitectură 64-bit, va oferi conectivitate WiFi și se va putea cumpăra pentru 35 de dolari.

Piesele din interiorul noului Raspberry Pi 3 sunt următoarele: un procesor quad-core ARM Cortex A53 64-bit cu o frecvență de 1.2GHz, 1GB RAM și o placă grafică integrată VideoCore IV cu o frecvență de 400 MHz. Când vine vorba de conectivitate, aparatul va include un Bluetooth 4.1 și un router wireless cu standard 802.11n. Când vine vorba de porturi, micul computer va veni cu 2 intrări USB, o intrare HDMI, un port CSI pentru cameră, port micro SD și chiar o intrare micro USB pentru curent. În caz că cei pasionați vor să atașeze un touchscreen separat, Raspberry Pi 3 va veni și cu un port DSI.

Cei interesați de noul Raspberry Pi 3, pot deja să-l cumpere de la Element14 sau RS Components pentru 35 de dolari.

Raspberry Pi 3 este un minicalculator puternic pe care îl poți purta în buzunar