04 nov. 2016 | 11:23

Qualcomm depășește toate așteptările de vânzări în 2016

ACTUALITATE
Qualcomm depășește toate așteptările de vânzări în 2016

Qualcomm se descurcă din ce în ce mai bine pe piața procesoarelor, astfel că își depășește propriile așteptări de vânzări.

Qualcomm se descurcă extrem de bine în ultima perioadă, mai ales din cauza cererii foarte mari de cipuri pentru telefoane venită din partea Chinei. De asemenea, noile reguli cu privire la licențiere din țară fac viața mai ușoară companiei. Astfel, vânzările de cipuri au înregistrat o creștere de 4%. Poate că nu pare mult, dar este.

Creșterea year-over-year a companiei a fost de 13,3 procente, ceea ce se traduce într-o creștere a veniturilor de 6,2 miliarde. Creșterea de 4% amintită anterior arată că Qualcomm a reușit să vândă 211 milioane de cipuri, arată androidcentral.com.

Steve Mollenkopf, CEO-ul Qualcomm, spune că ”rezultatele vânzărilor din al patrulea trimestru fiscal au fost peste limita maximă a așteptărilor noastre, fiind marcată de creșterea puternică a cererii de cipuri venită din partea Chinei. Ne așteptăm ca în anul 2017, să observăm o creștere continuă a dispozitivelor 3G și 4G livrate la nivel global, mai ales datorită economiilor în curs de dezvoltare.”

CEO-ul companiei mai afirmă și că aceștia sunt foarte bine poziționați pentru a-și extinde mai mult avantajul pe piața cipurilor, mai ales datorită faptului că a fost semnat acordul dintre Qualcomm și NXP, care prevede vânzarea producătorului de semiconductori către producătorul de cipuri.

Tehnologia 4G prinde teren în țări precum India, astfel că este o posibilitate foarte mare ca multe companii să producă telefoane bazate pe procesorul Snapdragon 427. Acesta oferă un modem X9 LTE, dar și tehnologia de amplificare TruSignal, marca Qualcomm.

Compania nu se bazează doar pe sectorul de vânzări system-on-chip pentru a-și crește valoarea de piață. Foarte recent, Qualcomm a anunțat că va cumpăra NXP Semiconductors contra sumei de 47 de miliarde de dolari.