04 oct. 2016 | 14:51

Programul Orange Top Upgrade te invită să închiriezi un iPhone și să-l schimbi când apare altul

ACTUALITATE
Programul Orange Top Upgrade te invită să închiriezi un iPhone și să-l schimbi când apare altul

Orange a anunțat programul Top Upgrade care pare a fi destinat doar celor mai mari fani Apple care vor să aibă în fiecare an cel mai nou model disponibil. Inspirat din programul iPhone Upgrade lansat chiar de Apple, Orange Top Upgrade le propune abonaților să închirieze un iPhone, în loc să îl cumpere. 

 

În program se pot înscrie clienții Orange, persoane fizice și mici întreprinzători, care dețin un abonament cu valoare mai mare de 14 euro și o vechime în rețea de cel puțin 12 luni. Top Upgrade este disponibil împreună cu abonamentele Orange Me fără telefon (Orange Me 11, Orange Me 17 sau Orange Me 23), încheiate pentru o perioadă de minim 24 de luni, și nu presupune un avans pentru plata telefonului. Astfel, la accesarea programului, clienții trebuie doar să își aleagă tipul de abonament dorit și modelul de iPhone.

În funcție de modelul ales, alături de abonament, pe factura lunară va fi inclusă o taxă fixă de chirie pentru utilizarea telefonului, cât și asigurarea Premium a telefonului, în valoare de 10 euro. 

În fiecare an, după lansarea noului model Apple, clienții înscriși în program vor putea merge în orice Orange shop pentru a beneficia de telefonul nou. Pentru a primi noul model, aceștia vor returna telefonul existent. Totodată, se va resemna contractul de abonament, pentru a menține înscrierea în program. În prezent, în programul Top Upgrade, sunt disponibile următoarele modele: iPhone 7 32 GB, iPhone 7 128 GB, iPhone 7 256 GB,  iPhone 7 Plus 32 GB, iPhone 7 Plus 128 GB și iPhone 7 Plus 256 GB.

Ca să vă faceți o idee, cei care vor să închirieze un iPhone 7 cu spațiu de stocare de 32GB vor plăti lunar suma de 59 de euro. 10 euro sunt pentru asigurarea Premium și 11 euro pentru abonamentul Orange Me 11, însemnând că, pentru chiria telefonului, clientul ar plăti lunar 38 de euro. Asta înseamnă 456 euro după 12 luni de chirie. Dacă punem în calcul și cei 120 de euro plătiți obligatoriu pentru asigurare, suma ajunge la 576 de euro. Un iPhone 7 ”la liber” costă 749 de euro.

Și, cu toate că asigurarea Premium se poate dovedi utillă într-un astfel de context, e bine de menționat că pierderea telefonului nu va fi acoperită de către Orange, ci clientul va trebui să scoată din buzunar banii pentru el.

Chiria pentru iPhone, în funcție de modelul de telefon ales:

  • iPhone 7 32 GB (38 euro)
  • iPhone 7 128 GB (43 euro)
  • iPhone 7 256 GB (48 euro)
  • iPhone 7 Plus 32 GB (43 euro)
  • iPhone 7 Plus 128 GB (48 euro)
  • iPhone 7 Plus 256 GB (53 euro)

Mai multe detalii despre programul Orange Top Upgrade găsiți aici.