31 aug. 2016 | 08:59

Probleme ireversibile de la cablurile reversibile: ce „bube” are noul USB-C

VIDEO ACTUALITATE

După ce în urmă cu câteva zile am văzut un Galaxy Note 7 care a luat foc din cauza unui încărcător defectos, cablurile USB-C sunt din nou un subiect de dezbatere.

De această dată este vorba de creațiile celor de la Anker, o companie devenită sinonimă cu produse de foarte bună calitate.

Se pare că nici măcar Anker nu a reușit să creeze cabluri USB-C perfecte. Deși există și excepții de la regulă, putem spune că standardul pentru cablurile USB-C nu este foarte bine pus la punct, având în vedere numărul incidentelor de care sunt responsabile.

În definitiv este și destul de greu să creezi un singur cablu care să fie capabil să încarce deopotrivă laptopuri, telefoane și tablete.

Ideal ar fi să folosiți în mod exclusiv, pentru încărcarea unui gadget, doar cablul original inclus în cutia aparatului. Dacă vă gândiți să cumpărați un al doilea cablu, ar fi bine să aveți în vedere experimentul detaliat în clipul de mai sus. În urma publicării sale, Anker a inițiat un proces de rechemare în fabrică a unui număr important de cabluri USB-C pentru că nu sunt sigure pe termen lung.

Din căte se pare, cablurile în cauză au abilitatea defectuoasă de a ține minte voltajul livrat ultima oară, chiar și dacă este conectat la un alt dispozitiv. Asta înseamnă că dacă l-ați folosit pentru încărcarea unui MacBook sau ChromeBook Pixel, după care l-ați conectat la un telefon, sunt șanse foarte mari ca bateria să se topească iar smartphone-ul să explodeze.

Partea bună este că doar o singură serie de cabluri Anker este afectată și scenariul detaliat mai sus este destul de specific. Cu alte cuvinte, este destul de puțin probabil să fiți tentați să folosiți același cablu pentru telefon și laptop. Între timp, compania producătoare a cablurilor PowerLine USB-C A8185011 a promis că va returna banii celor care le-au cumpărat și, după ce va remedia problema, va oferi acestora și un cablu nou gratuit.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele