10 mai 2016 | 15:35

Primul VPN gratuit pentru iPhone vine de la Opera

ACTUALITATE
Primul VPN gratuit pentru iPhone vine de la Opera

Opera își diversifică semnificativ portofoliul de produse prin lansarea unei aplicații de tip VPN pentru utilizatorii de iPhone și iPad.

Deși acesta nu estea neapărat primul serviciu de tip VPN gratuit pentru iOS, este primul și singurul care vine de la o companie renumită, cel puțin momentan nu include reclame și, nu în ultimul rând, nu vă restricționează traficul generat. Ca urmare, îl puteți folosi chiar și pentru streaming de pe Netflix fără să fiți stresați că veți fi taxați suplimentar.

Cu toate că cei mai mulți dintre noi folosesc Chrome sau Firefox când vine vorba de browserul preferat, creatorii Opera nu se dau deloc bătuți și introduc actualizări de funcționalitate din ce în ce mai relevante în produsele lor pentru desktop și mobile. Nu de mult, am văzut un ad-blocker nativ introdus în popularul browser, iar în varianta pentru dezvoltatori a Opera pentru desktopuri a fost integrat un client VPN gratuit.

Opera tocmai a anunțat o aplicație VPN gratuită pentru iOS. Aceasta poate fi descărcată gratuit din Apple AppStore și nu vine cu nici un fel de limitări. Practic, este complet irelevant pentru ce vreți să folosiți serviciul și pentru cât timp. Important este nivelul de securitate sporit pe care vi-l conferă și faptul că nu necesită un set complex de pași pentru a fi configurat.

VPN-ul celor de la Opera este rezultatul achiziției în luna martie a anului trecut a companiei SurfEasy VPN. Chiar dacă SurfEasy era un serviciu contra cost, iar calitatea și performana nu a scăzut de când a fost integrat în Opera, pentru a profita de el nici măcar nu trebuie să îndurați prezența unor reclame. În plus, din start, aveți al dispoziție un set semnificativ de servere prin care vă puteți redirecționa traficul, inclusiv Statele Unite ale Americii, Singapore, Canada, Germania și nu numai. Ca un bonus, aplicația vă poate bloca reclamele de la terți și urmărirea traficului în browserul vostru preferat, după ce ați activat-o.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele