11 ian. 2016 | 06:38

Primul player Blu-ray Ultra HD 4K are un preț de vânzare

ACTUALITATE
Primul player Blu-ray Ultra HD 4K are un preț de vânzare

Dacă ați făcut o investiție semnificativă într-un TV 4K, ar fi păcat să nu profitați de abilitățile sale cu un player Blu-ray Ultra HD.

În ultimii doi ani, televizoarele Ultra HD 4K au devenit din ce în ce mai accesibile. Din păcate, cum se întâmplă de fiecare dată în cazul tranziției la un nou standard, lipsa de conținut video compatibil afectează într-o oarecare măsură tendința oamenilor de a investi în astfel de creații. Din fericire, odată cu primele playere Blu-ray Ultra HD 4K, va fi mult mai ușor să puneți mâna pe filme care să profite de rezoluția nativă 3840 x 2160 a noului vostru TV.

În principiu, se dezbate de mult timp realizarea de playere Blu-ray Ultra HD, dar cei de la Samsung se pare că vor atinge performanța de a fi primii care vor ajunge în magazine cu un model compatibil. Anunțat prima oară la IFA anul trecut, Samsung UBD-K8500 va fi disponibil la scară largă începând cu luna martie a acestui an.

Primul player Blu-ray Ultra HD este realizat conform specificațiilor Ultra HD Association, iar în anumite țări, precum SUA, norocoșii îl vor putea cumpăra încă de pe 22 februarie. Precomenzile au început deja pe Amazon.com și pe website-ul Samsung, o ocazie pentru a afla și prețul final de achiziție. Tot în aceeași perioadă, lanțurile mari de magazine vor începe comercializare primelor discuri Blu-ray compatibile cu noul format.

La 400 de dolari, primul player Blu-ray Ultra HD nu are nici e departe un design revoluționar. Acesta este foarte similar cu orice alt player de discuri Blu-ray pe care îl vedeți deja pe piață, doar că va face o treabă foarte bună atât pe partea de streaming 4K de pe servicii compatibile, cât și la redarea de discuri Blu-ray 3D. Include până și o funcție de transformare a CD-urilor audio în WAV sau MP3 pentru a fi stocate pe un stick USB.

Primele filme care vor fi disponibile pentru achiziție în format Ultra HD Blu-ray sunt The Martian, Wid, Maze Runner: The Scorch Trials și Pan.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele