15 dec. 2016 | 02:18

Primul iPod se vinde pe eBay la prețul unei case de vacanță

ACTUALITATE
Primul iPod se vinde pe eBay la prețul unei case de vacanță

Creațiile clasice ale celor de la Apple s-au vândut din totdeauna cu prețuri generoase, dar primul iPod sigilat tocmai a atins un prag absurd pe eBay.

Am detaliat în numeroase cazuri prețurile exagerate cu care se vând la licitație primele sisteme Apple de acum 40 de ani. Pe lângă faptul că se găsesc foarte greu, le poți numără pe degete pe cele care mai sunt funcționale. Se pare însă că fanii gigantului din Cupertino, care vor să aibă o bucată importantă din istoria companiei, pot face o investiție semnificativă și în alte tipuri de dispozitive create sub supravegherea lui Steve Jobs.

Cu doar 200.000 de dolari, cineva speră să vândă primul iPod creat vreodată. Merită reținut că acesta nu este unicat sau prototip, ci doar un simplu iPod, de primă generație, original, sigilat. Având în vedere că este imposibil să mai găsești un player de muzică Apple în această stare, dintr-un punct de vedere, prețul este justificat, dar este greu de apreciat dacă cineva îl va achita.

iPod-ul este unul dintre cele mai importante produse create vreodată de Apple. Este primul produs al companiei care a ajuns în mâinile a milioane de oameni, într-o perioadă în care prea puțini visau la un sistem Apple. Primul iPod a reprezentat o influență importantă pentru designul și funcționalitatea primului iPhone, chiar dacă, acum, această linie de aparate nu a mai beneficiat de actualizări de câțiva ani.

Anunțul de pe eBay îl găsiți la această adresă și, deși este puțin probabil să vă aruncați la o achiziție, măcar lista specificațiilor merită parcursă cu atenție. Practic, vorbim de un iPod cu o capacitate de 5GB de spațiu, cu o interfață Firewire pentru sincronizarea datelor și cu o autonomie de 10 ore. Suportă redarea de fișiere AIFF, Audible, MP3 și WAV. Ecranul de 2 inci are o rezoluție de 160 x 128 pixeli, iar greutate totală a aparatului este 184 de grame.

primul ipod_ebay

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele