02 dec. 2016 | 10:49

Primele telefoane Nokia cu Android sosesc foarte curând

ACTUALITATE
Primele telefoane Nokia cu Android sosesc foarte curând

Telefoanele Nokia cu Android sunt deja promise de mult timp, însă lucrurile au intrat acum pe ultima sută de metri, iar device-urile sunt aproape gata să apară pe piață.

Acum câteva luni, în mai, o companie de telefonie mobilă nou-intrată pe piață, cu angajați din rândurile fostei Nokia, devenea interesată de brand. HMD Global, compania despre care vorbim, a reușit între timp să obțină ceea ce și-a dorit: drepturile de licențiere pentru produsele Nokia, pentru o perioadă de 10 ani.

Primele telefoane Nokia cu Android vor apărea pe piață în prima jumătate a anului 2017, conform comunicatului de presă lansat de HMD. Conform acestora, compania are de gând să ofere clienților o nouă generație de telefoane mobile clienților.

Anunțul făcut de aceștia vine la doar șase luni după ce compania a semnat un acord strategic de licențiere cu Nokia, astfel încât HMD să aibă drepturi exclusive de folosire a binecunoscutului brand, pentru producția de telefoane și de tablete, la nivel mondial, în următorii 10 ani, conform androidcentral.com.

HMD a reușit să creeze un model de parteneriat unic pentru viitoarele Nokia cu Android, astfel încât va colabora cu mai multe companii, printre care Nokia, Google și FIH Mobile Limited. Conform comunicatului, compania are de gând să lucreze la produse concentrate pe client, care să fie inovatoare și de înaltă calitate, fără să renunțe la atributele clasice Nokia: design, robustețe și fiabilitate. Noile telefoane Nokia cu Android vor fi create de FIH Mobile.

Directorul HMD Global, Arto Numella, a plecat de la Microsoft pentru a ajunge aici. Înainte, însă, acesta a fost angajat la Nokia, unde a lucrat pe câteva poziții cheie, în departamentele de vânzări, de marketing sau de creare de produse. Acum, acesta este nerăbdător să repornească brandul Nokia, recunoscând popularitatea imensă pe care numele a avut-o ani la rând