14 sept. 2016 | 11:03

Primăria Sectorului 1, posibilă țintă a unui atac cibernetic

ACTUALITATE
Primăria Sectorului 1, posibilă țintă a unui atac cibernetic

Baza de date a Primăriei Sectorului 1 este blocată de ieri, 13 septembrie, și sunt șanse foarte mari să fie vorba despre un atac cibernetic.

„Începând cu ora 2 PM, activitatea Primăriei Sectorului 1 a fost paralizată din cauza unui virus care a blocat sistemul informatic al instituției”, a anunţat Primaria Sectorului 1. În acest moment, Registratura Primăriei Sectorului 1 nu mai funcționează, așadar cetățenii nu mai pot înregistra electronic cereri, petiții, sesizări, reclamații.

Angajații Primăriei suspectează că un hacker ar fi reușit să intre în sistem. Cea mai mare temere ar fi posibilitatea de a fi virusat serverul, fapt care ar putea provoca pierderi de documente importante.Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, a anunțat Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism București (DIICOT) și a declarat că a primit confirmarea că ar fi vorba despre un atac cibernetic, potrivit Digi24.

„Primăria Sectorului 1 face toate eforturile pentru remedierea promtă a acestei probleme, iar activitatea instituției să poată reintra în normalitate. Vom reveni în cel mai scurt timp cu informații”, a anunţat instituţia. Activitatea a fost blocată de pe 13 septembrie, de la ora 14:00. „În 30 de minute am închis toate computerele din clădire, dar nu știu dacă nu mi-a fost afectată baza de date”, a mai spus Dan Tudorache pentru Digi24.  Până în momentul de față, acestea sunt toate informațiile disponibile legate de această situație. Rămâne de văzut ce vor scoate la iveală investigațiile efectuate de DIICOT.