18 aug. 2016 | 07:20

Pokemon Go are 5 recorduri mondiale și un proces pe rol

Gaming
Pokemon Go are 5 recorduri mondiale și un proces pe rol

Pokemon Go este unul dintre cele mai populare jocuri de mobil din toate timpurile, cu toate că a fost lansat în urmă cu doar două luni. Din acest motiv, erau inevitabile câteva recorduri mondiale.

Pokemon Go a intrat în atenția celor de la Guiness World Records în urmă cu scurt timp, deoarece jocul avea potențialul de a depăși câteva recorduri importante. Inevitabilul s-a produs, iar jocul celor de la Niantic tocmai a depășit cinci recorduri mondiale care vor rămâne consemnate în faimoasa carte.

Primul record vizează încasările înregistrate de un joc mobil în prima sa lună de disponibilitate. Valoarea atinsă pentru această performanță a fost de 200 milioane. Pentru că această sumă nu avea cum să fie atinsă de un număr infim de jucători, un alt record s-a manifestat prin numărul celor care și-au instalat titlul în prima lună de la lansare, 130 de milioane de download-uri. De asemenea, a reușit să fie lider în topurile internaționale atât pe partea de download-uri, cât și de încasări, în 70, respectiv 75 de țări diferite. Pokemon Go este jocul de mobil care a generat încasări de 100 de milioane de dolari în cel mai scurt timp.

În contextul în care jocul nici la această oră nu este disponibil în toate colțurile lumii, iar dezvoltatorii au promis actualizări importante în viitorul apropiate, nu este exclus să mai vedem și alte recorduri depășite. Singura condiție este ca Pokemon Go să nu mai fie subiectul unor procese precum cel intentat de Scott și Jayme Dodich din St. Clair Shores, Detroit. Americanii au dat în judecată creatorii jocului pe motivul că ei sunt vinovați de faptul că jocul aduce tot mai mulți oameni pe proprietatea lor privată. Li se pare inadmisibil ca Pokemonii să apară lângă casă lor, încurajând astfel jucătorii să le intre pe spațiul propriu. Prezența mulțimilor este și un motiv de a nu te mai simți în siguranță în propria casă, conform familiei Dodich.

Cei de la Niantic au mai promis și în trecut că vor remedia această problemă, dar acum s-ar putea să aibă o motivație suplimentară în această direcție, având în vedere că, cei care au intentat procesul speră să obțină o cotă parte din profiturile Pokemon Go, pe motiv că au ajutat la popularitatea tilului. Până de curând, încasările dezvoltatorilor erau de aproximativ 200 de milioane, deci ar avea de unde să ciupească.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele