15 sept. 2016 | 07:03

Poate cea mai ieftină tabletă cu Windows 10 și Android: Teclast Tbook 16S

ACTUALITATE
Poate cea mai ieftină tabletă cu Windows 10 și Android: Teclast Tbook 16S

Într-o perioadă în care este din ce în ce mai dificl să vezi o tabletă sau un PC cu funcții originale care v-ar putea ajuta, Teclast Tbook 16S rulează Windows 10 și Android, reușind să arate și bine.

În continuare, companiile chinezești fac o treabă foarte bună în a se inspira de la producătorii occidentali când vine vorba de design, dar la capitolul flexibilitate și funcționalitate, s-ar putea să iasă în față. În urmă cu câțiva ani, auzisem pentru prima oară de un sistem hibrid cu Windows și Android care nu s-a mai materializat. La momentul respectiv, era vorba de un ASUS, iar acum vorbim de un producător de care nu ați auzit niciodată.

Trecând însă peste popularitatea brandului Teclast, important este că această tabletă cu afinități de Microsoft Surface chiar există și se livrează și la noi. În plus, s-ar putea chiar să o prindeți la reducere. S-ar putea să mai fiți nevoiți să investiți 30 de dolari în tastatura de mai sus, dar prețul oricum mi se pare surprinzător.

Practic, vorbim de o tabletă de 11,6 inci ce folosește un panou Full HD. Este construită pe platformă Intel, iar partea de procesare este o combinație între un Atom Z8300 quad core la 1,44GHz, 4GB RAM și un SSD de 64GB. Suportă carduri microSD de până la 128GB, iar conectica include Bluetooth 4.0, WiFi, HDMI și USB. Are două camere de 5, respectiv 2 megapixeli. Ca dimensiuni, are 30,25 x 18 x 0,97 centimetri și 838 grame.

Magia tabletei Teclast Tbook 16S nu se află însă în specificațiile sale hardware, ci în faptul că vine preinstalată cu Windows 10 Home pe 64 biți și Android 5.1 Lollipop, cu suport pentru Google Play Store. Această particularitate este foarte importantă, deoarece suportul pentru magazinul Play este certificat de Google și poate fi perceput ca un vor de încredere în tabletă.

Prețul pentru tabletă este de 226 de dolari.

teclast-tbook-16s-2-in-1-tablet-pc

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele