22 iul. 2016 | 15:47

Playtech News Bytes: Sfaturile SRI, autobuzul autonom și animalele clonate

VIDEO
Playtech News Bytes: Sfaturile SRI, autobuzul autonom și animalele clonate

Playtech News Bytes este un scurt rezumat video al celor mai importante știri din domeniile auto, tehnologie și știință. Urmăriți un episod nou în fiecare vineri.

Vremea e bună, biletele sunt cumpărate și bagajele sunt aproape gata. Dar pentru a fi siguri că aveți parte de un concediu liniștit, nu uitați să aruncați un ochi peste pagina de Facebook a Serviciului Român de Informații. Poate sună ciudat, dar SRI a publicat un infografic prin care încearcă să le explice românilor care pleacă în vacanță cum să acceseze internetul în siguranță. Printre sfaturile date de SRI se numără evitarea conectării la rețele WiFi fără parolă, folosirea serviciilor de tip Virtual Private Network și instalarea unor soluții de securitate de tipul firewall. AICI găsiți mai multe detalii despre siguranța datelor, dar și mai multe sfaturi pentru un concediu reușit.

Mai avem destul de mult de așteptat până ce mașinile fără șofer se vor parca singure în garajele noastre. Totuși, s-ar putea să mergem cu autobuze autonome mult mai curând. În Olanda, cei de la Mercedes au testat un model de autobuz fără șofer, dotat cu tehnologia proprietară CityPilot. Autobuzul a făcut o cursă de 20 de kilometri, alternând autostrâzi, curbe și străzi mai micuțe. Sistemul autovehicului autonom este format dintr-un radar performant și 12 camere video care au facilitat recunoașterea semnelor de circulație, a pietonilor și a altor obstacole. Mai multe detalii despre mijloacele de transport ale viitorului găsiți AICI.

Sunt drăgălașe, pufoase și ne umplu viața de fericire. Din păcate, animalele de companie nu au speranțe de viață la fel de mari ca ale oamenilor, iar pierderea unui astfel de prieten este foarte dureroasă. Ei bine, sud-coreenii par să fi găsit o soluție. Fundația de Cercetare Biotech Sooam din Coreea de Sud pretinde că poate să îți aducă înapoi la viață animalul de companie. Nu vorbim despre experimente demne de doctorul Frankenstein, ci despre clonare. ADN-ul animalului mort este transferat în materialul genetic al unui animal donator. Apoi, embrionul obținut din acest proces este implantat într-o mamă-surogat. După aproximativ două luni, se va naște unul identic din punct de vedere genetic cu cel original, dar proprietarii vor trebui să scoată din buzunar aproximativ 100.000 de dolari. Mai multe detalii AICI.

Filmul pe care vi-l recomand săptămâna aceasta este Star Trek: Dincolo de Infinit. Echipa Enterprise are de înfruntat inamici noi în vastul spațiu cosmic încă neexplorat. În această nouă aventură care merită vizionată la Imax, echipajul va ajunge „acolo unde nu a mai ajuns nimeni, în căutarea lumilor noi și a noilor civilizații”.