01 oct. 2016 | 11:37

Playtech News Bytes: iPhone 7, bicicleta-glonț și planurile lui Elon Musk de a ne duce pe Marte

ACTUALITATE
Playtech News Bytes: iPhone 7, bicicleta-glonț și planurile lui Elon Musk de a ne duce pe Marte

Playtech News Bytes este un scurt rezumat video al celor mai importante știri din domeniile auto, tehnologie și știință. Urmăriți un nou episod în fiecare săptămână.

iPhone 7, cel mai nou membru al familiei Apple, a ajuns și la noi în redacție și credem că merită să vă vorbim puțin despre el. Este vorba despre versiunea Jet Black, despre care Apple a menționat că este cea mai sensibilă la zgârieturi. Carcasa telefonului este făcută din aluminiu, precum în cazul HTC 10, dar a fost adăugat un strat lucios care se deteriorează foarte ușor. Trecând peste asta, Apple a schimbat radical experiența de utilizare a tradiționalului buton de Home. Noul buton funcționează pe baza Force Touch și generează vibrații la apăsare, dând senzația de apăsare a unui buton fizic real. Camera foto de 12 megapixeli reprezintă un upgrade evident față de predecesorul 6s. Totuși, softul pare să aibă o mică problemă cu amplificarea artificială a luminii, pierzând detalii în zonele mai întunecate. În ceea ce privește performanțele, testele sintetice îl plasează peste Samsung Galaxy Note 7. Toate detaliile despre iPhone 7 le găsiți pe site-ul Playtech.ro

În rubrica auto vorbim, astăzi, despre… o bicicletă, dar nu orice fel de bicicletă. Bicicleta-glonț Eta este produsă de canadienii de la Aerovelo și a devenit cea mai rapidă bicicleta. Eta a făcut senzație în cadrul celei mai mari competiții pentru mijloace de transport pe bază de energie umană, organizată anual în Nevada. Bicicleta cu formă neobișnuită și-a depășind propriul record de 139 de kilometri pe oră, stabilit anul trecut. Mai exact, ciclistul care a folosit a reușit să atingă 144.17 kilometri/oră la ghidonul ei. Mai multe despre acest subiect puteți citi pe site-ul Playtech.ro

Elon Musk este cu un pas mai aproape de a trimite oameni pe Marte. SpaceX a testat de curând un nou sistem de propulsie, bazat pe motoarele Raptor. Cu tehnologiile actuale, o călătorie până pe Marte ar dura în jur de șase ani, dar motoarele Raptor ar putea să o scurteze considerabil. Compania ar fi ales metan în detrimentul kerosenului, dintr-un motiv simplu: acesta poate fi obținut pe Marte, cu ajutorul gheții și al dioxidului de carbon. Astfel, motoarele Raptor ar putea fi realimentate chiar pe îndepărtata planetă. Elon Musk ar vrea să organizeze primele misiuni cu echipaj către Marte până în anul 2024.

Filmul pe care vi-l recomandăm săptămâna aceasta se numește Copiii domnișoarei Peregrine, în regia lui Tim Burton. Atunci când Jake descoperă indicii despre un mister care cuprinde realități și timpuri alternative, el descoperă un refugiu secret, cunoscut drept Căminul Domnișoarei Peregrine pentru Copii Ciudați. Pe măsură ce Jake află mai multe despre rezidenții acestuia și despre abilitățile lor neobișnuite, el își dă seama că siguranța este o iluzie. Filmul rulează de astăzi în cinematografele din România.