02 aug. 2016 | 08:10

Pierdută în pădure, găsită de jucătorii de Pokemon Go

ENTERTAINMENT
Pierdută în pădure, găsită de jucătorii de Pokemon Go

S-au scris multe despre evenimentele ciudate sau dramatice în care au fost implicați jucătorii de Pokemon Go, dar este prima oară când un grup de jucători au găsit o persoană dispărută, asistând indirect eforturile Poliție din zonă.

Pokemon Go este subiectul multor dezbateri aprinse în ultimele săptămâni. Mulți sunt de părere că jocul provoacă mai multe pagube decât beneficii, iar câțiva analiști s-au aruncat deja la afirmații destul de radicale legate de titlul axat pe realitate augmentativă. Faptul că un studiu recent confirmă cât de mult ne afectează gândirea, este cea mai mică problemă, atâta timp cât rușii l-au considerat ca fiind demonic, iar unii jucători au fost chiar împușcați.

Din fericire, există și lucruri bune pe care le fac jucătorii de Pokemon Go, iar acestea nu trebuie trecute cu vederea. Un astfel de eveniment s-a petrecut zilele trecute într-un orășel din Franța, Annonay – cu o populație de aproximativ 16.000 de oameni. La scurt timp după ce soțul unei doamne de 60 de ani a fost raportată ca fiind dispărută la sediul Poliției din Annonay, autoritățile au inițiat procedurile de căutare.

După aproximativ jumătate de zi de deplasări prin zonă, polițiștii au renunțat să mai caute. Eforturile unui grup de jucători de Pokemon Go se pare că au fost totuși mai eficiente. Șase indivizi cu telefoanele în mână au găsit-o prinsă printre ramurile unui copac în pădure, în stare de ebrietate. Norocul ei a fost că se aflau câțiva Pokemoni în preajmă, altfel situația ar fi putut să ia o conotație dramatică. Nu de alta, dar jucătorii prezenți la intervenție au fost de părere că i-ar fi fost foarte greu, dacă nu imposibil, să iasă singură dintre crengi. În plus, ar fi riscat să petreacă noaptea în pădure. ,,Acei jucători de Pokemon Go ne-au ajutat enorm”, a afirmat comandantul poliției din zonă în cadrul unei declarații de presă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele