15 sept. 2016 | 07:22

Pentru a preveni un dezastru, Note 7 va veni fără baterii Samsung

ACTUALITATE
Pentru a preveni un dezastru, Note 7 va veni fără baterii Samsung

Au existat multe speculații legate de principalul vinovat pentru scandalul dispozitivelor Galaxy Note 7 care explodează. În final, se pare că doar modelele cu baterii Samsung sunt defectuoase.

Dacă nu mă înșel, cei de la Samsung a produs baterii cu mult timp înainte să producă telefoane. Cu toate acestea, divizia Samsung SDI se pare că este în spatele bateriilor care au dus la explozia unui număr de peste 70 de telefoane doar în Statele Unite ale Americii.

Au existat astfel de speculații încă de acum două săptămâni, când s-a confirmat că terminalele Galaxy Note 7 comercializate în China nu au nici un fel de problemă pentru că folosesc alți acumulatori. În loc de baterii Samsung, acele unități ascundeau unele produse de ATL – Amperex Technology Limited.

Încercând să nu arunce vina pe o divizie a gigantului sud coreean, cei de la Samsung s-au ferit să folosească numele de Samsung SDI. În comunicatorul oficial prin care au anunțat returnarea telefoanelor în magazine, oficialii companiei asiatice au preferat să se rezume la a folosi numele de furnizor, când au anunțat vinovatulO eroare rară în procesul de producție este motivul pentru care bateriile de la un furnizor explodează. Nici de această dată informația de mai sus nu este disponibilă în mod oficial, dar cei de la Reuters au informații de încredere pe marginea subiectului.

Tot cei de la Reuters ne asigură că toate telefoanele Galaxy Note 7 de schimb ce vor ajunge la utilizatorii afectați de acest subiect vor avea doar acumulatori ATL. Nu vor mai exista baterii Samsung în Note 7 și nu se știe dacă acest precedent va influența și deciziile legate de alte smartphone-uri de top ale gigantului sud coreean.

Probabil că în următoarele zile vom mai afla detalii despre procesul de returnare a unităților Galaxy Note 7 către Samsung. Important este să nu mai țineți un astfel de telefon în casă, urmările ar putea fi dramatice.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele