30 sept. 2016 | 13:18

Până în 2017, Google amână din nou Android Wear 2.0

ACTUALITATE
Până în 2017, Google amână din nou Android Wear 2.0

Aș vrea să spun că numeroasele amânări legate de lansarea Android Wear 2.0 ilustrează o lipsă de încredere a celor de la Google în platformă, dar s-ar putea să aibă legătură cu faptul că vor să livreze un produs perfect.

Android Wear este o versiune de Android optimizată pentru ceasuri și brățări inteligente. Această platformă, încă de la lansare, părea destul de bine pusă la punct, dar mai avea câteva minusuri importante. Cele mai multe dintre ele erau legate de dependența unui smartwatch de un smartphone. În teorie, Android Wear 2.0 ar trebui să faciliteze un pic mai mult posibilitatea utilizării acestor gadget-uri ca aparate independente.

Din păcate, actualizarea sistemului de operare, ce ar trebui să ajungă la un număr important de utilizatori de Android Wear, întârzie să apară, chiar și după mai multe promisiuni. În urmă cu câteva zile, la momentul lansării celei de-a treia versiuni preview pentru dezvoltatori, compania a confirmat faptul că abia în 2017 se vor putea bucura utilizatorii obișnuiți de noua iterație.

Pe de o parte, încă de la momentul zero, în care Google a anunțat că va exista o a doua variantă de Android Wear 2.0, gigantul din Mountain View nu s-a aruncat la un termen vizavi de livrarea noului sistem de operare. În teorie, s-a menționat un prag destul de vag de 30 de săptămâni, din momentul în care primele versiuni de test, alfa și beta, vor fi oferite dezvoltatorilor. Chiar și așa, respectivul termen expiră în decembrie 2016, deci nu este respectat.

În altă ordine de idei, oficialii Google sunt foarte entuziasmați în privința feedback-ului primit pe marginea următoarei versiuni majore de Android Wear. Aparent, amânările sunt cauzate tocmai de acel feedback și de faptul că inginerii companiei americane își propun să încorporeze o mare parte din feedback în sistemul de operare ce va fi lansat în 2017. Rămâne acum să vedem dacă producătorii se vor îngrămădi să lanseze noi modele de ceasuri inteligente cu Android Wear 2.0.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele