18 mart. 2016 | 07:14

Oppo R9 și R9 Plus sunt telefoane frumoase cu abilități de top

ACTUALITATE
Oppo R9 și R9 Plus sunt telefoane frumoase cu abilități de top

Oppo R9 este telefonul pe care aveți foarte multe motive să vi-l doriți, în cazul în care nu se va comercializa în mod exclusiv în China.

Cu toate că numărul companiilor care câștigă sume semnificative de bani din vânzarea de telefoane nu este foarte mare, asta nu înseamnă că jucători mai puțin populari nu se străduiesc să creeze smartphone-uri spectaculoase. În definitiv, noi sunt suntem susceptibili la a fi influențați, iar dacă un telefon arată foarte bine, vine cu ceva nou și nu are un preț exagerat, are toate șansele să se vândă atât de bine încât să i se justifice existența pe piață.

De această dată, vorbim de Oppo R9 și R9 Plus, două telefoane care se încadrează de minune în seria de telefoane lansate în trecut de Oppo și care, cu toate că pot fi clasificate ca fiind mid-range după specificații hardware, au un design absolut premium. Până și prezența pe partea din față a unei camere de 16 megapixeli cu un senzor Samsung ISOCELL cu f/2.0 poate fi considerată o mișcare de aliniere la pretențiile pieții.

Ambele modele, Oppo R9 și R9 Plus au foarte multe în comun, începând cu culorile în care pot fi achiziționate, auriu sau roz, și terminând cu rama ecranului aproape inexistentă – 1,66mm în cazul R9 și 1,76mm pentru R9 Plus. În comparație cu R7 Plus lansat anul trecut, există de asemenea un cititor de amprentă, dar este amplasat pe partea din față, în loc de spate. Terminalele sunt dual-SIM, iar în funcție de preferință, puteți folosi slotul pentru cei de-al doilea SIM pentru extinderea capacității de stocare cu un microSD. Sistemul de operare preinstalat este Android 5.1.1 mascat cu interfața proprietară Color OS 3.0.

Sub capotă există câteva diferențe. Oppo R9 este construit în jurul unui display de 5.5 inci Full HD de tip AMOLED, în timp ce partea de procesare este o combinație între un MediaTek Helio P10 de 2GHz, 4GB RAM și 64GB memorie internă. Camera princiaplă este 13MP cu f/2.2, iar baterie de 2850mAh. R9 Plus, are 0,5 inci în plus, până la 6 inci, de asemenea tot un AMOLED cu rezoluție nativă Full HD. Procesorul este un Snapdragon 652 la 1,8GHz de această dată cu 4GB RAM și o memorie internă de 64GB. În teorie ar urma și o versiune de 128GB. Camera principală folosește un senzor SONY IMX298 de la Sony de 16 megapixeli, în timp ce bateria a sărit până la o capacitate de 4120mAh. Prin intermediul tehnologiei VOOC, seria R9 se încarcă până la 70% în 30 de minute.

Oppo R9 și R9 Plus vor fi disponibile începând de luna aceasta la 340, respectiv 510 dolari, după conversie.

OPPO-R9-Lifestyle3

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele