23 iun. 2016 | 06:50

OnePlus 3 este mai bun decât iPhone 6s, cel puțin din acest punct de vedere

VIDEO ACTUALITATE

După o lungă perioadă în care iPhone-urile erau considerate repere de performanță în materie de senzori de amprentă, noul OnePlus 3 se pare că este lider în domeniu.

În urmă cu aproximativ o lună a fost anunțat oficial OnePlus 3. Cum era de așteptat, acesta un vârf de gamă important pentru anul acesta, cu o configurație de invidiat și un preț accesibil. Designul nu pot fi considerat neapărat revoluționar și nici ecranul Full HD nu este un subiect de mândrie, dar în contextul în care costă jumătate cât un Galaxy S7 și are 6GB RAM în loc de 4GB RAM, respectivele detalii s-ar putea să nu conteze foarte mult.

Particularitățile înșirate mai sus sunt doar cele mai evidente detalii pe care le puteți avea în vedere când conchetați cu OnePlus 3. În plus, se pare că senzorul de amprentă poate fi trecut pe lista elementelor ce nu ar trebui trecute cu vederea. În definitiv, nu îmi aduc aminte să fi văzut alt telefon care să iasă în fața celui mai recent smartphone Apple la capitolul eficiență în securizarea datelor.

Cu toate acestea, după cum se poate vedea în clipul de mai sus publicat pe YouTube de SuperSafTV, în privința vitezei de deblocarea folosind senzorul de amprentă, OnePlus 3 este câștigător. În mod evident, nu vorbim de diferențe radicale de performanță și nici măcar de o întârziere mai mare de o secundă. Ea există totuși și poate fi depistată cu ochiul liber. În plus, dacă adunăm respectiva diferență în timp, dezavantajul poate fi considerat semnificativ.

Tentația este foarte mare să neglijați un astfel de test, dar în contextul în care senzorii de amprentă au fost integrați pe telefoane cu scopul de a fi mai rapizi în deblocarea dispozitivelor decât un cod numeric, subit devine relevant. Pe de o parte, nimeni nu poate să ghicească o amprentă. Pe de altă parte, utilitatea respectivului senzor este proporțională cu tentația voastră de a-l folosi. Una peste alta, mai sus puteți vedea cea mai recentă dovadă a faptului că OnePlus 3 nu trebuie trecut cu vederea.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele