28 mai 2016 | 09:59

Omen X: calculatorul-ghiozdan e gata pentru VR în deplasare

ACTUALITATE
Omen X: calculatorul-ghiozdan e gata pentru VR în deplasare

O experiență ideală de realitate virtuală necesită un desktop puternic, preferabil fără fire, iar HP Omen X este sistemul perfect în format de ghiozdan.

Deși există suficient de multe laptopuri puternice care s-ar putea în anumite condiții să facă față un experiențe VR, ecranul redundant împreună cu un mouse și o tastatură de care nu aveți nevoie în lumea virtuală, au dus dezvoltatorii de sisteme cu gândul la un ghiozdan performant. Unul dintre primele astfel de sisteme vine de la HP și are un aspect spectaculos.

După ce în urmă cu câteva zile au anunțat o nouă serie de desktopuri și laptopuri pentru gaming cu inscripția HP Omen, cei de la Hewlett Packard au dezvăluit și primul computer cu o configurație de desktop pe care îl puteți lua în spate. Deși puteți conecta la el un mouse, o tastatură și un display wireless, a fost gândit în principiu pentru a fi folosit în tandem cu kit de realitate virtuală, indiferent dacă optați pentru un HTC Vive sau un Oculus Rift.

În funcție de buget, veți putea achiziționa un HP Omen X cu un Intel Core i5 sau i7 de ultimă generație, până la 32GB RAM și o placă video momentan necunoscută, deși ne așteptăm la un GeForce GTX 980 sau chiar ceva mai puternic. Autonomia nu este punctul forte al acestei jucării, dar ar trebui să vă țină departe de priză aproximativ o oră cu ajutorul a două baterii – una pentru pentru procesor și a doua pentru placa video. Partea magică este dată însă de o a treia baterie, care vă va permite să le înlocuiți pe primele două fără să întrerupeți experiența VR.

Momentan, singura problemă cu Omen X este că nu avem nici o idee cât va costa și nici nu știm cu exactitate când va fi disponibil, deși nu ar trebui să dureze mai mult de câteva luni.

În altă ordine de idei, conceptul de Backpack PC sau desktop ghiozdan se pare că se transformă cu pași repezi într-un trend. MSI își va detalia propria iterație a conceptului la Computex în câteva zile, iar Zotac a detaliat luna trecută propriul miniPC gata de luat în spate pentru o experiență VR cât mai autentică.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele