12 oct. 2016 | 07:38

Până și Oculus se ferește de Samsung Galaxy Note 7

ACTUALITATE
Până și Oculus se ferește de Samsung Galaxy Note 7

Nu mai avea nimeni nevoie de o confirmare suplimentară legată de faptul că ar fi bine să vă feriți de Galaxy Note 7, dar aceasta a venit de la Oculus.

Au trecut doar câteva zile din această săptămână și deja are potențialul de a intra în istorie ca fiind cea mai dezastruoasă pentru compania sud coreeană. După ce au anunțat încetarea producției pentru Galaxy Note 7 și au rugat toți partenerii să întoarcă în fabrică exemplarele de pe stoc, acțiunile Samsung au scăzut în 24 de ore cu 8 procente. Aceasta a fost cea mai mare pierdere într-un timp atât de scurt înregistrată de companie în ultimii 10 ani. Nici nu mai are rost să discutăm de procesul foarte laborios prin care vor trece posesorii celor 2,5 milioane de Galaxy Note 7 ce trebuie returnate.

Pe parcursul acestui scandal însă, un singur lucru nu s-a întâmplat. Nici un Galaxy Note 7 nu a explodat în timp ce era folosit cu un headset Gear VR de realitate virtuală. Având în vedere distanța foarte mică de față, consecințele ar fi putut fi dezastruoase, iar pierderile financiare înregistrate de Samsung ar fi putut exploda chiar mai mult decât au făcut-o deja.

În orice caz, Oculus tocmai a trimis o actualizare către aplicația de mobil pentru Gear VR ce dezactivează compatibilitatea kitului cu Galaxy Note 7. Un mesaj pe marginea subiectului a fost postat și pe pagina web a Oculus prin care ni se atrage atenția că respectivul smartphone, cel puțin momentan, nu va mai putea fi folosit pentru VR.

În contextul în care Samsung a anunțat în mod oficial că a încetat producția Galaxy Note 7 și nu mai există nici o speranță ca acel aparat să ajungă din nou în mâna utilizatorilor, Oculus poate renunța la cuvântul momentan din comunicat. Dacă la această oră încercați să folosiți un headset oculus cu un Note 7, veți primi un mesaj prin care vi se atrage atenția că siguranța clienților este prioritatea principală pentru compania americană.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele