17 mart. 2016 | 11:48

Oculus Rift se lansează luna aceasta cu 30 de jocuri VR

ACTUALITATE
Oculus Rift se lansează luna aceasta cu 30 de jocuri VR

Se fac deja câțiva ani de când am discutat prima oară de Oculus Rift, dar până la finalul acestei luni, vă veți putea bucura de el acasă. 

O altă companie Facebook se pregătește să dea lovitura în doar câteva zile. În momentul în care vom afla cât de bine se vinde primul set de realitate virtuală disponibil la nivel global, abia atunci vom putea să apreciem cu certitudine dacă acest trend este sau nu îmbrățișat de publicul larg.

Oculus Rift, în varianta comercială, se va lansa pe 28 martie, la câteva săptămâni după ce a început să preia primele precomenzi și la câțiva ani după ce primul kit Oculus a fost lansat în mod exclusiv pentru dezvoltatori cu numele DK1. La ora actuală, Developers Kit 1 este istorie, având în vedere că Rift va ajunge la cumpărători cu o varietate foarte mare de experiențe compatibile finisate și gata pentru marele ecran de la câțiva centimetri în fața ochilor. În total, 30 de jocuri vor fi disponibile în format de realitate virtuală din prima zi de comercializare a Oculus Rift.

Printre jocurile compatibile se numără în egală măsură titluri pe care le știți și le-ați jucat deja fără VR, cât și titluri complet noi: EVE Vakyrie, Project Cars, Lucky’s Tale, VR Tennis Online, Adventure Time, Esper 2, Rooms, Omega Agent și multe altele. Lista completă o găsiți pe site-ul Oculus. Cu toate că cele 30 de jocuri vor fi suficiente pentru a vă face să înțelegeți valoarea investiției într-un kit VR, cei de la Oculus au ținut să menționeze că în total vor fi mai mult de o sută de jocuri până la finele acestui an, în timp ce parteneriate cu mii de dezvoltatori ar trebui să se reflecte într-o varietate și mai mare de experiențe în anii ce urmează.

În plus, pe lângă jocuri, veți avea acces din start la Oculus Home on Rift. O casă digitală gândită de la prima cărămidă pentru VR. Aceasta este locul perfect pentru ca utilizatorii să-și exploreze librăria personală de conținut digital și să descopere conținut nou, singuri sau alături de prieteni

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele