20 apr. 2016 | 07:07

O nouă aplicație Samsung salvează sănătatea ochilor la copii

ACTUALITATE
O nouă aplicație Samsung salvează sănătatea ochilor la copii

Timp de foarte mulți ani, sănătatea ochillor copiilor a fost pusă în pericol de televizoare, dar la ora actuală, cu aceleași riscuri vin la pachet tabletele și smartphone-urile, iar o aplicație Samsung încearcă să rezolve problema.

Cu toții știm că expunerea la televizoare sau monitoare cu tub pentru o perioadă de timp îndelungată vă putea afecta vederea, pe lângă faptul că respectivul gest era foarte obositor. Panourile LCD sau LED au remediat semnificativ acele riscuri, dar când vine vorba de ochii sensibili ai copiilor și petrecerea unei cantități absurde de timp cu o tabletă sau un smartphone în mână, este nevoie de noi măsuri preventive.

Ideal ar fi să nu vă lăsați copiii în fața telefoanelor prea mult timp, iar în cel mai rău caz, să vă asigurați că nu stau cu ochii lipiți de ecranul acestor gadgeturi. Din fericire, există o aplicație pentru asta. Cei de la Samsung au creat o aplicație gratuită prin care puteți sta liniștiți în privința respectării distanței minime față de ecranul unui telefon.

Intitulată Samsung Safety Screen, noua aplicație este disponibilă pentru toți utilizatorii de dispozitive cu Android și poate fi descărcată fără nici un fel de probleme din Google Play. Modul în care funcționează este pe cât de simplu, pe atât de eficient. Practic, Safety Screen folosește camera frontală a aparatului vostru și un algoritm de recunoaștere facială pentru a aproxima distanța ochilor de ecran. În momentul în care o persoană, indiferent de vârstă, se apropie prea mult de smartphone sau tabletă, pe ecran va fi afișată o animație de avertisment. Aceasta devine din ce în ce mai agresivă dacă nu vă îndepărtați de ecran, iar având în vedere că se afișează peste orice tip de conținut multimedia sau aplicație pe care o rulați, este aproape imposibil de ignorat. În plus, la instalare poate fi configurat in-app un cod de securitate, pentru a nu putea fi dezactivată sau dezinstalată cu ușurință.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele