21 oct. 2016 | 17:33

O mulțime de site-uri cunoscute au cedat din cauza hackerilor

ACTUALITATE
O mulțime de site-uri cunoscute au cedat din cauza hackerilor

Site-uri precum Twitter, Reddit și o mulțime de alte platforme la fel de cunoscute au avut probleme astăzi, 21 octombrie, iar incidentul se pare că a fost provocat de un atac DDoS.

Atacul a fost îndreptat asupra serverelor Dyn, un host DNS important. Cei de la Gizmodo scriu că cele două situații sunt strâns legate una de alta. Sistemele de nume de domeniu (DNS-urile) sunt un fel de carte de telefon a internetului, care facilitează cererea utilizatorilor de a accesa o anumită pagină web.

Dacă furnizorul DNS care coordonează cererile pentru Twitter, de exemplu, nu funcționează, automat nici Twitter nu mai funcționează, iar situația e valabilă pentru orice site. Unele dintre site-urile afectate și-au revenit între timp, dar problema nu a fost rezolvată complet. Dyn a scris următoarele pe site-ul său: „La 11:10, pe 21 octombrie 2016, am început să monitorizăm un atac DDoS asupra infrastructurii noastre a Dyn Managed DNS”. Apoi, au adăugat că unii clienți ar putea experimenta probleme cu anumite site-uri.

De asemenea, de la Gizmodo au publicat lista completă a site-urilor care au avut probleme de funcționare în cursul zilei: ActBlue, Basecamp, Big cartel, Box, Business Insider, CNN, Cleveland.com, Esty, Github, Grubhub,Guardian.co.uk,HBO Now, Iheart.com (iHeartRadio), Imgur, Intercom, Okta, PayPal, People.com, Pinterest, Playstation, Network, Recode, Reddit, Spotify, Squarespace Customer Sites, Starbucks rewards/gift cards, Storify.com, The Verge, Twillo, Twitter, Urbandictionary.com, Weebly, Wired.com, Wix Customer Sites, Yammer, Yelp, Zendesk.com, Zoho CRM.