11 oct. 2016 | 17:36

O întreagă regiune ar putea fi alimentată cu energie de către zmeie

ȘTIINȚĂ
O întreagă regiune ar putea fi alimentată cu energie de către zmeie

O regiune din Scoția ar putea beneficia de energia produsă cu ajutorul zmeielor.

Zmeiele folosite în prezent doar în timpul unor activități din timpul liber ar putea deveni mult mai utile în viitor. Dacă este să dăm crezare unor informații oferite de către cei de la Motherboard, acestea ar putea ajuta la alimentarea cu energie electrică a unei întregi regiuni din Scoția. Mai exact, o locație deținută de Ministerul Apărării din Marea Britanie, situată în apropierea orașului scoțian Stranraer, ar putea beneficia de un sistem de centrale electrice capabile de a produce nu mai puțin de 500 de kilowați.

În condițiile în care zmeiele nu au fost utilizate cu scopuri practice de foarte multe ori, ele ar putea reprezenta acum cea mai bună soluție pentru una dintre marile probleme ale societății noastre. De fapt, rezultatele ar urma să fie atât de bune, încât cei care au inițiat proiectul au afirmat că nu vor avea nevoie de subvenții din partea statului.

Potrivit publicației, Bill Gates ar fi declarat că este o șansă de 10% ca zmeiele să reprezinte soluția magică pentru omenire. Compania care ar vrea să construiască noul sistem a demonstrat deja, la o scară mai mică, utilitatea unui astfel de proiect. Zonele în care ar fi montate zmeiele ar trebui să fie plasate în largul mării, însă ar reduce costul energiei la jumătate.

Fiecare zmeu ar avea o lățime de aproximativ 40 de metri și ar fi capabil să producă în jur de doia sau chiar treu megawați de energie, la fel de mult precum o turbină de o sută de metri. ”Tehnologia aceasta ne oferă posibilitatea de a profita de puterea vântului într-un mod foarte interesant, mai ales în locuri în care ar fi imposibil să construim o turbină. Alături de alte forme de energie regenerabilă, această tehnologie ar putea să ne ajute să reducem dependența de combustibili fosili”, a declarat Lang Banks, directorul Worlf Wildlife Fund Scoția.