14 sept. 2016 | 21:21

Noul update Instagram Stories te lasă să salvezi clipuri și poze

ACTUALITATE
Noul update Instagram Stories te lasă să salvezi clipuri și poze

Instagram începe să semene din ce în ce mai mult cu Snapchat. După implementarea funcției Stories, o actualizare a acesteia face acele clipuri cronometrate să fie mai puțin „efemere”.

Poate cea mai remarcabilă modificare ar fi faptul că acum îți poți arhiva „poveștile”, așa cum pe Snapchat ai opțiunea Memories. Totuși, Instagram a adaptat ideea. În loc să permită utilizatorilor să păstreze ce Stories doresc, Instagram a aplicat funcția de autosalvare tuturor acelor clipuri temporare. Cei care utilizează des funcția au un ultimatum: fie pot activa funcția de salvare pentru toate clipurile, fie le pierd pe toate, una după alta.

instagram-functie-mute-in-stories

E destul de simplu să activezi funcția. Tot ce trebuie să faci este să apeși butonul pentru setări din Story și să activezi opțiunea de salvare a experiențelor împărtășite, potrivit The Verge.

O altă funcție care a venit la pachet cu actualizarea permite punerea pe mute a elementelor pe care alții le publică în Stories. Practic, poți să eviți anumite Stories, împărtășite de anumiți utilizatori, prin restricționarea autoplayului.

Pentru a pune pe mute un utilizator, trebuie să apeși „bula” cu Story-ul pe care l-a publicat și găsești acolo opțiunea de a-l reduce la tăcere. Totuși, dacă faci asta, nu vei mai putea folosi funcția de autoplay, dar nu credem că i-ai simți prea mult lipsa. Până la urmă, în schimb primești posibilitatea de a scăpa de pozele tuturor acelor oameni ale căror vieți nu te interesează.

stories-instagram

Bonus, poți modifica culoare textului din Stories. E o opțiune nouă pentru Instagram, care, din nou, ne aduce aminte de Snapchat, unde e disponibilă de ceva timp.