14 oct. 2016 | 12:20

Noul procesor Exynos va micșora considerabil dispozitivele purtabile

ACTUALITATE
Noul procesor Exynos va micșora considerabil dispozitivele purtabile

Samsung a anunțat un nou procesor Exynos, care este mai mic decât generația anterioară, contribuind astfel apariția unor device-uri mai mici.

Samsung se ocupă cu multe lucruri, chiar dacă uneori o dă în bară cu telefoanele pe care le produce. Compania se ocupă de multe tipuri de dispozitive, inclusiv căști pentru realitate virtuală sau frigidere inteligente, dar lucrează și la componente hardware pentru telefoane și nu numai.

Chiar și dispozitivele Apple se bazează pe componente produse de Samsung. Anunțul făcut cu privire la un nou procesor Exynos, modelul Exynos 7 Dual 7270, face ca Samsung să ajungă iarăși cu un pas înainte față de competitori.

Samsung a anunțat în urmă cu foarte puțin timp noul procesor. Producătorul sud-coreean a creat un cip extrem de mic, în care a reușit să aducă un procesor dual-core, memorie DRAM, dar și NAND. De asemenea, noul cip din gama Exynos vine cu suport pentru Bluetooth, Wi-Fi, dar și radio FM, arată popsci.com.

Toate aceste funcții sunt disponibile într-un cip cu o suprafață de doar 100 de milimetri pătrați, fiind extrem de facil pentru dispozitivele purtabile. Acest nou procesor se folosește de tehnologia cu tranzistori de 14nm, oferind o alternativă destul de bună la procesoarele ce se bazează pe tehnologia 22nm și care sunt mai mari, din această cauză.

Smartwatch-urile, dar și alte dispozitive purtabile pot deveni mult mai subțiri dacă folosesc un procesor de acest fel, ce integrează mai multe funcții în interior. Dacă cipul se dovedește a fi suficient de puternic, ar putea să fie adoptat chiar și în smartphone-uri, reușind să le reducă și acestora dimensiunile.

Samsung nu a oferit încă detalii despre când vom vedea dispozitive ce folosesc procesorul Exynos 7 Dual 7270, dar este destul de posibil ca acestea să facă parte din arhitectura următorului Samsung Gear S.