13 oct. 2016 | 17:38

Nou HP Spectre X360 este surprinzător de atrăgător și performant

ACTUALITATE
Nou HP Spectre X360 este surprinzător de atrăgător și performant

Seria HP Spectre X360 de sisteme portabile hibride de la HP este departe de a fi nouă, dar cea mai recentă actualizare este cu siguranță una demnă de luat în calcul.

Este din ce în ce mai greu să reinventezi complet un sistem portabil, fapt reflectat și în vănzările dezamăgitoare înregistrate în industria PC-urilor. Asta nu înseamnă însă nu merită să încerci să rafinezi cât mai mult aspectul exterior al unui computer și să îmbunătățești componentele esențiale de la interior.

Clasificat deja de unii ca fiind cel mai bun ultraportabil, de la generația trecută, HP Spectre X360 a devenit mult mai bun prin intermediul acestei iterații anunțate zilele trecute. În primul rând, vorbim la interior de prezența procesoarelor Intel Core de generația a șaptea – Kaby Lake, care vin cu un avans semnificativ de autonomie, iar asta se simte. Ecranul negru, dintr-o bucată, cu o ramă aproape inexistentă, arată impecabil. Iar dacă avem în vedere faptul că, la 13,8 milimetri grosime este mai subțire cu doi milimetri și mai ușor cu 160 de grame decât versiunea precedentă, devine imposibil să nu apreciezi efortul din spatele unei astfel de creații.

În rest, vorbim de un laptop hibrid cu diagonala de 13,3 și un panou Full HD de tip edge-to-edge care se poate rabata la 360 de grade. Astfel, îl puteți folosi sub formă de tabletă, sau îl puteți amplasa în format cort pe birou, pentru a nu mai vedea tastatura când vizionați un film. Apropo de consumul multimedia, sunt incluse și patru difuzoare cu o putere semnificativă, având în vedere cât este de subțire sistemul. Cu 25% mai andurant decât vechiul model, acest laptop are o autonomie astronomică de 15 ore, iar în doar 90 de minute, se încarcă până la 90%.

Partea de conectică include Thunderbolt 3, două porturi UBS Type C și o cameră cu infraroșu certificată Windows Hello. În funcție de buget, un HP Spectre X360 poate fi livrat cu un Intel Core i5 sau Core i7, cu până la 16GB RAM și un SSD de până la 1TB. Prețul pentru configurația de bază, începând cu luna viitoare, este de 1050 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele