21 nov. 2016 | 11:41

Nokia ar putea lansa noile sale telefoane la Mobile World Congress

ACTUALITATE
Nokia ar putea lansa noile sale telefoane la Mobile World Congress

Următoarele telefoane Android ale producătorului finlandez ar putea fi anunțate în cadrul MWC.

În ultimele luni, s-a vorbit din ce în ce mai des despre următoarele telefoane pe care cei de la Nokia le vor introduce pe piață. Microsoft a vândut în urmă cu ceva vreme brandul către HMD Global, o compania finlandeză care ar fi fost formată cu scopul de a produce telefoane Nokia. Alături de FIH Mobile Limited, un subsidiar al Foxconn, HMD va produce telefoane Nokia în următorii zece ani.

Acum, cei de la Android Authority menționează că Nokia ar urma să revină pe piață telefoanelor la începutul anului viitor. Informația a apărut grație unei prezentări oferite de oficialii companiei în cadrul Capital Markets Day. Mai mult decât atât, Nokia a lansat un tweet prin care a confirmat faptul că CEO-ul Rajeev Suti va ține un discurs la MWC 2017, la sfârșitul lunii februarie.

Desigur, acestea sunt doar zvonuri, pentru moment, existând șanse ca Suri să nu prezinte niciun smartphone nou. În urmă cu ceva vreme, scriam despre un dispozitiv pe care cei de la Nokia ar putea să-l lanseze pe piață în următoarea perioadă. Era vorba despre D1C, dispozitiv care apăruse pe site-ul Geekbench. Acesta din urmă nu oferea foarte multe detalii în legătură cu specificațiile sale, astfel că majoritatea oamenilor erau de părere că vom avea de-a face cu un telefon.

AnTuTu menționează că am putea vedea un display Full HD, care ar ascunde sub el un procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 430, cu un GPU Adreno 505. De asemenea, lista de specificații ar include nu mai puțin de 3GB RAM și 32GB pentru stocarea datelor personale. Cât despre camerele foto, senzorul principal ar fi unul de 13 megapixeli, în timp ce senzorul secundar ar avea 8 megapixeli. În aceste condiții, este cât se poate de clar că nu avem de-a face cu un flagship Nokia.