11 aug. 2016 | 17:13

Noile HP Stream sunt ieftine și atrăgătoare

ACTUALITATE
Noile HP Stream sunt ieftine și atrăgătoare

Afinitatea internauților pentru noi sisteme portabile nu mai e ce a fost odată, dar creații precum noile HP Stream, cu un raport foarte bun preț/performanță, s-ar putea să fie destul de atractive.

Dacă vă petreceți majoritatea activității online navigând pe internet și redactând documente, un sistem portabil entry-level care să fie arătos și ușor este tot ce aveți nevoie. În zona sistemelor foarte ieftine, destul de mulți s-ar putea orienta către Chromebook-uri, mai ales de când suportă rularea de aplicații Android. Amatorii de Windows însă, se pot orienta către un nou HP Stream.

Modele actualizate de HP Stream încearcă să adreseze un public cât mai larg prin intermediul unor linii compacte de design și culori destul de curajoase. În principiu, sunt incluse modele de 11 inci – HP Stream 11, 14 inci – HP Stream 14 și, nu în ultimul rând, un hibrid arătos cu numele de HP Stream x360, al cărui tastatură se poate rabata până în spatele ecranului pentru obținerea unui aspect de tabletă.

Prețurile de start pentru noile sisteme sunt 199 de dolari pentru varianta de 11 inci, 220 de dolari pentru ecranul un pic mai mare de 14 inci și 250 de dolari pentru versiunea hibrid. La interior, majoritatea modelelor vor suporta câteva upgrade-uri de dotări, dar implicit vom vorbi de o combinație între un Intel Celeron N3060 de ultimă generație, 4GB RAM și o memorie internă de 32GB. Până și rezoluția de 1360 x 768 este aceeași, indiferent dacă optați pentru HP Stream 11 sau HP Stream 14.

Lista diferențelor, pe lângă diagonala ecranului, se manifestă prin dimensiunea bateriilor și a porturilor pe care le aveți la dispoziție. Conectivitatea include Wireless 2×2 802.11ac și toate vor veni preinstalate cu cea mai recentă versiune de Windows 10. Contrar presupunerilor, modelul cu ecran mai mare va avea o autonomie mai mare – 10 ore și 45 de minute. În ceea ce privește disponibilitatea, HP Stream 11 va ajunge în magazine începând cu 24 august, în timp ce HP Stream 14 și x360 vor fi disponibile din septembrie.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele