16 aug. 2016 | 10:10

Noile căști wireless de la Jabra îți monitorizează efortul

ACTUALITATE
Noile căști wireless de la Jabra îți monitorizează efortul

În ultima perioadă au apărut tot mai multe căști care înlocuiesc necesitatea pentru o brățară inteligentă sau smartwatch, dar noile Jabra Sport Pulse și Sport Coach ar putea fi cele mai bune.

După câteva decenii în care căștile nu au făcut decât să redea sunete cu o precizie mai mică sau mai mare, diverse companii au început să introducă senzori multipli în aceste dispozitive pentru a le atașa un amalgam de funcții destinate amatorilor de activități sportive. Pornind de la această premisă, Jabra, care are un trecut destul de vast în domeniul căștilor wireless, tocmai a lansat niște versiuni actualizate ale Jabra Sport Pulse și Jabra Sport Coach.

Noile modele au niște culori vii și un design ce pare să fie foarte confortabil pentru mai multe ore de utilizare. Jabra Sport Pulse Special Edition vă monitorizează ritmul cardiac, la fel ca în 2014 când în au fost lansate inițial. În schimb, acum, printr-o tehnologie intitulată VO2 Max level monitoring, prin intermediul aplicației de mobil Jabra Sport Life veți ști mult mai bine cât de eficient este efortul vostru fizic prin intermediul ritmului în care consumați oxigen. În plus, căștile vă vor oferi sfaturi și imbolduri pornind de la ritmul cardiac și nivelul de oxigen.

Jabra Sport Coach Special Edition, pe care le puteți vedea în imaginea de mai jos au de asemenea o îmbunătățire importantă față de modelul original. Pe lângă sfaturi bazate pe efortul pe care îl faceți, prin intermediul unui senzor intitulat TrackFit, căștile vă pot număra repetițiile realizate în sesiunile de efort fizic. Momentan sunt monitorizate în acest fel 10 tipuri de activități. Asta înseamnă că veți ști cu exactitate câte genoflexiuni, flotări sau sărituri cu picioarele la piept ați executat, fără să le numărați manual. Numărul activităților va crește printr-un update de firmware.

Ca capitolul particularități comune, ambele perechi de căști anunțate astăzi sunt certificare IP55 pentru rezistență la apă și praf și se comercializează cu o garanție de 3 ani ce ar trebui să vă protejeze de eventualele defecțiuni cauzate de transpirație. Autonomia este 5 ore, iar perioada de standby specificată e de 10 zile. În teorie, ar trebui să simțiți și niște îmbunătățiri pe partea de calitatea audio și calitate a apelurilor de tip voce, dar acelea trebuie testate. Disponibil începând cu trimestrul trei, Jabra Sport Plus va avea un preț de 160 de dolari, iar Jabra Sport Coach Special Edition ar trebui să poată fi achiziționate cu 120 de dolari.

jabra Sport Coach

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele