01 iul. 2016 | 13:28

Nigel Farage, ”pus la punct” de o jurnalistă din Bulgaria

VIDEO
Nigel Farage, ”pus la punct” de o jurnalistă din Bulgaria

De curând, pe internet a început să circule din nou un videoclip cu Nigel Farage, din urmă cu aproximativ doi ani și jumătate.

Numele lui Nigel Farage a apărut extrem de des în publicațiile internaționale în ultima perioadă, având în vedere rezultatul în urma referendumului pentru BREXIT. Politicianul britanic membru al partidului UKIP este considerat, după cum am mai spus, unul dintre arhitecții votului care ar putea duce la ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Pe parcursul timpului, Farage s-a remarcat prin mai multe discursuri care au atras atenția asupra pericolului reprezentat de imigranți pentru poporul englez.

În cazul în care nu știați, unele dintre țintele preferate ale lui Farage au fost chiar românii și bulgarii care au emigrat în Marea Britanie, politicianul atrăgând atenția de multe ori asupra infracțiunilor comise de aceștia. Însă în urmă luna noiembrie a anului 2013, Farage era invitat la o emisiune televizată din Bulgaria, iar jurnalista care găzduia emisiunea la care acesta a luat parte nu a ezitat să-i pună întrebări extrem de dificile.

”Este adevărat că țara dumneavoastră s-a dezvoltat pe parcursul timpului furând bogățiile și resursele altora? Prin colonizare și prin forță de muncă ieftină?”, a început prezentatoarea emisiunii, continuând prin a-l întreba pe Farage în legătură cu originea numelui său. Potrivit acestuia, strămoșii săi erau francezi protestanți care au fugit din țara lor, temându-se că ar putea fi persecutați. Ulterior, Anglia i-a primit cu brațele deschise.

Aceasta nu este prima oară când avem de-a face cu asemenea cazuri. Descendenți de imigranți care își manifestă ura față de alți imigranți au fost întâlniți de multe ori pe parcursul istoriei, mai ales în țări precum Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. Însă în cazul de față, campania desfășurată de ani de zile de partidul lui Farage a dat naștere unui proces care ar putea pune în pericol, pe termen lung, întreaga Uniune Europeană.