06 ian. 2016 | 16:26

CES 2016: New Balance lansează un smartwatch cu Android care nu are nevoie de smartphone

ENTERTAINMENT
CES 2016: New Balance lansează un smartwatch cu Android care nu are nevoie de smartphone

Smartwatch-urile sunt excelente pentru cei care fac sport, pentru că fac monitorizarea activității o misiune ușoară. Majoritatea necesită și un telefon, ceea ce poate reprezenta un element de disconfort.

Totuși, nu este și cazul ceasului inteligent pe care New Balance intenționează să îl lanseze. În cadrul CES, producătorul din ce în ce mai faimos de articole sportive a anunțat că va lansa un ceas cu Android care nu are nevoie de telefon, printr-un parteneriat cu Google și Intel. Nu știm mai multe detalii despre funcționalități, dar se pare că utilizatorii vor putea asculta muzică de la el, potrivit Mashable. În rest, monitorizarea exercițiilor fizice, caloriilor, tot tacâmul deja cunoscut.

Se pare că New Balance vrea să își facă simțită prezența în domeniul sportului cu elemente tech. Următorul ceas cu Android Wear va fi primul produs de la o divizie concentrată întocmai asupra acestui domeniu, numită New Balance Digital Sport. Prin intermediul ei, New Balance va colabora cu parteneri precum aplicația de alergat Strava și producătorul de purtabile Zepp. Vor include gadgeturi precum ceasuri inteligente, echipamente sportive cu senzori și echipament de fitness conectat. Planul e în fază incipientă, dar New Balance spune că produsele vor intra pe piață începând cu 2017.