10 iun. 2016 | 07:15

Moto Z și Moto Z Force sunt noile telefoane modulare de top

VIDEO ACTUALITATE

Deși au pus de ceva timp mâna pe Motorola, cei de la Lenovo abia acum au anunțat două terminale cu specificații de top, Moto Z și Moto Z Force.

Cu un amalgam de funcții interesante și idei inovative în spate, în cadrul prezentării Lenovo desfășurate în urmă cu mai puțin de 24 de ore în SUA, compania a dezvăluit noile Moto Z și Moto Z Force. În același context a confirmat că seria de aparate Mozo X nu mai există și nu va mai primi modele noi.

În conformitate cu zvonurile din ultimele săptămâni, Moto Z și Moto Z Force sunt două terminale cu configurații hardware foarte similare, dar cu diferențe esențiale. În ambele cazuri, vorbim de un display QHD de 5,5 inci, un procesor de ultimă generație Snapdragon 820 și 4GB RAM. Partea de captură este acoperită de o combinație între o cameră principală de 13 megapixeli cu laser autofocus și stabilizarea optică de imagini, în timp ce pentru selfie-uri ar trebui să fie suficientă o cameră de cinci megapixeli.Moto Z Droid Edition in situ photography

Diferența cea mai mare între ele constă în grosime și, implicit, în autonomie. Moto Z se mândrește cu 30 de ore de utilizare departe de priză fără oprire, pe când Z Force mai adaugă 10 ore la această valoare. Ambele aparate suportă tehnologia TurboPower, ce se traduce prin 8 ore de utilizare după 15 minute la priză în cazul Moto Z și 15 ore de utilizare după 15 minute la priză în cazul Moto Z Force.

În altă ordine de idei, Moto Z este absurd de subțire la doar 5,19 milimetri. Din păcate, această performanță a fost atinsă prin eliminarea portului standard de căști de 3,5 milimetri. Acesta este înlocuit cu un port USB Type-C care, din fericire, se poate transforma în ieșire de căști folosind adaptorul inclus în cutie.moto z MotoMods proiector

În ceea ce privește componentele modulare din titlu, acele poartă numele de Moto Mods și momentan sunt în număr de trei. Funcționează într-un mod similar cu carcasele cu baterie suplimentară pentru un iPhone sau Galaxy S, dar oferă totuși mai multe funcții. Un sistem audio mai puternic reprezintă o opțiune interesantă prin intermediul JBL SoundBoost. A doua variantă este pico-proiectorul Moto Insta-Share Projector ce îți permite să trimiți pe cel mai apropiat perete imagini de până la 70 de inci. A treia variantă este o baterie suplimentară. Ca fapt divers, toate vor funcționa și pe telefoanele Moto Z ce vor fi anunțate anul viitor.

Tot la capitolul personalizare intră o serie de carcase intitulate Style Sheets pe care le puteți achiziționa pentru spatele noilor aparate. Acestea sunt disponibil din piele, lemn sau un material tărcat ce pare textil. Disponibile din această vară, Moto Z și Moto Z Force nu au încă un preț.

motoz motomods jbl smartphone

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele