19 dec. 2016 | 16:37

Moto Z primește cea mai nouă versiune Android

ACTUALITATE
Moto Z primește cea mai nouă versiune Android

Toți posesorii de smartphone-uri Moto Z au început să primească actualizarea la Android 7.0 Nougat.

În urmă cu câteva zile, Moto Z a fost lansat în mod oficial în România, iar dispozitivul va putea fi echipat cu toate modulele inovatoare Moto Mods. Iar acum, cei de la Lenovo au confirmat în mod oficial că dispozitivul va beneficia și de cea mai nouă versiune Android.

Android 7.0 Nougat introduce noi caracteristici de multitasking, posibilități de control mai eficient al notificărilor, o funcție îmbunătățită de economisire a datelor mobile, funcții de repaus pentru acumulator și zeci de emoji noi. Una dintre cele mai așteptate funcții este comutarea rapidă între aplicații. În același timp, Android Nougat permite și vizualizare în mai multe ferestre concomitent, astfel încât utilizatorii să poată deschide două aplicații în paralel pe același ecran.

Pentru utilizatorii tip business ai sistemului Android, această actualizarea vine cu o opțiune nouă de comutare între modurile de lucru, care le permite să oprească și să pornească cu ușurință aplicațiile de lucru și notificările aferente. Noul sistem de operare va fi disponibil pe dispozitivele Moto Z începând cu data de 11 decembrie.

De asemenea, Android 7.0 Nougat oferă îmbunătățiri și în ceea ce privește Moto Mods:

  •  Modul peisaj pentru Moto Display: Utilizatorii pot utiliza acum Moto Display în vizualizare peisaj când telefonul este conectat la un Moto ModTM.
  •  Setări mod Hasselblad TrueZoom: Smartphone-ul va reține modul selectat ultima dată când ați utilizat Hasselblad TrueZoom Moto ModTM.
  •  Senzor de amprentă pentru blocarea ecranului: Această nouă setare a fost adăugată pentru a activa sau dezactiva blocarea ecranului când acesta este pornit și se atinge senzorul de amprentă.

Astfel, Moto Z a devenit unul dintre smartphone-urile pregătite pentru compatibilitatea cu platforma de realitate virtuală „Daydream”. Lista de specificații a telefonului include, printre altele, un chip Qualcomm MSM89962 Snapdragon 820 quad-core, cu două nuclee tactate la 2,15GHz și alte două nuclee tactate la 1,6GHz, și un procesor grafic Adreno 530. Acesta va funcționa alături de 4GB RAM, capacitatea de stocarea datelor fiind de 32GB. De asemenea, sub ecranul de 5,5 inci cu rezoluție QHD se mai ascunde și o baterie de 2.600 mAh.