20 iun. 2016 | 09:15

Modelul de mașină care l-a ucis pe Anton Yelchin fusese rechemat în service la nivel global

ENTERTAINMENT
Modelul de mașină care l-a ucis pe Anton Yelchin fusese rechemat în service la nivel global

Anton Yelchin a murit într-un accident bizar, sâmbătă noapte. Anton Yelchin avea numai 27 de ani și era cunoscut în special pentru rolul lui Chekov din noile filme Star Trek.

Anton Yelchin a murit după ce mașina sa personală – care fusese parcată – s-a rostogolit la vale și l-a țintuit într-un gard. Anton Yelchin se pregătea să îşi întâlnească prietenii la o repetiţie, iar când aceştia au observat că întârzie, l-au căutat acasă şi l-au găsit mort.

Cu toate că poliția susține că autovehiculul ar fi fost parcat necurespunzător, s-ar părea că modelul deținut de Anton Yelchin ar fi avut probleme în trecut cu sistemul de parcare. Potrivit TMZ, Yelchin deținea un autoturism marca Jeep, modelul Grand Cherokee.

În luna aprilie, grupul Fiat Chrysler a rechemat anumite modele de Jeep Grand Cherokee, după ce mai mulți șoferi au fost răniți pentru că mașinile pe care le credeau parcate s-au ”rostogolit” peste ei. Rechemarea în service a avut loc în  luna aprilie a acestui an, iar vehiculele afectate aveau transmisie automată cu opt viteze.

Modelul respectiv nu îi avertiza pe șoferi când aveau ușile deschise și când mașina nu era pusă corespunzător în modul de parcare, permițându-le să părăsească vehiculul când acesta era încă în viteză.

Potrivit Fiat Chrysler, problema s-ar fi datorat designului schimbătorului electronic. Singura înștiințare pe care șoferii o primeau atunci când încercau să pună mașina în modul de parcare, dar nu reșeau, era o luminiță de pe bord. Astfel, utilizatorii nu erau sfătuiți să verifice starea în care se afla mașina.

Compania nu a vorbit despre accidentul în care a fost implicat Anton Yelchin și nici dacă modelul condus de actor ar fi trebuit să ajungă în service.

Yelchin a jucat câteva roluri mici în filme independente şi în seriale de televiziune, până când a fost lansat în filme precum thriller-ul poliţist  ”Alpha Dog” şi comedia pentru adolescenţi ”Charlie Bartlett”. Unul dintre cele mai apreciate filme în care a jucat a fost ”Odd Thomas”, însă tânărul a fost remarcat la nivel global mulțumită noilor filme Star Trek.

Al treilea film al seriei – Star Trek Beyond – va fi lansat în luna iulie.