18 nov. 2016 | 02:25

Mini Countryman S E este primul hibrid al companiei și arată superb

ENTERTAINMENT
Mini Countryman S E este primul hibrid al companiei și arată superb

Fanii mașinilor compacte de top, au visat din totdeauna la un Mini, iar odată cu lansarea Mini Countryman S E, primul hibrid al companiei, aceștia au un motiv în plus să o facă.

Indiferent dacă v-ați îndrăgostit de primul Mini Cooper când l-ați văzut în The Italian Job sau ați dezvoltat o obsesie pentru Mini Countryman cu tracțiune integrală și patru ușii, aceste automobile au avut din totdeauna un farmec aparte. Pentru a ne demonstra însă că nu ignoră problema din ce în ce mai gravă a încălzirii globale, producătorii au lansat primul Mini hibrid.

Bolidul ilustrat în imaginea de mai sus poartă numele Mini Countryman S E și a fost dezvăluit presei în cadrul LA Auto Show, ce se desfășoară în aceste zile în Statele Unite ale Americii. Această creație este unică din mai multe puncte de vedere, dar cea mai impresionantă particularitate constă în tracțiunea integrală defalcată pe două motorizări diferite. Practic, roțile din față sunt propulsate de către un motor pe benzină, iar roțile din spate folosesc un motor electric. Rezultatul final este o forță de 221 de cai putere formată din 134 de cai de la motorul turbo cu combustie internă și 87 de cai putere de la propulsia electrică.

Noua mașină Mini Countryman S E este prima dintr-o lungă serie de modele ce vor fi fabricate sub sigla eDrive Model. Acestea se vor baza în mod exclusiv pe motorul electric în cea mai mare parte a timpului, în timp ce la viteze mari sau când accelerați mai puternic, veți face tranziția către motorul pe benzină, același motor care se asigură că nu veți rămâne niciodată fără curent. Dacă denumirea de eDrive vă e cunoscută, motivul constă în folosirea aceleași tehnologii în autovehiculele i3 și i8 ale companiei părinte BMW. Pornind de la această premisă, vom vedea un mini complet electric în 2019.

Cu un inci mai lung și un inci mai lat decât actualul Contryman, noul Mini Countryman S E ar trebui să fie vehiculul perfect pentru a alerga dintr-o parte în alta, indiferent dacă te duci la plajă sau alergi la un grătar în pădure. O mare parte din interacțiunea cu dotările noului bolid se va face prin panoul sensibil la atingere de 6,5 inci, ideal pentru navigație și redat de conținut multimedia. Farurile laser și luminile de ceață împreună cu trapa panoramică sunt dotări standard. În ceea ce privește autonomia exclusiv electrică, producătorul a spus să vă așteptați la 40 de kilometri. Nu știm încă prețul de achiziție, dar ar trebui să ajungă în magazine în martie 2017.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele