21 iun. 2016 | 14:59

Microsoft vrea să schimbe modul în care folosești aplicațiile mobile

ACTUALITATE
Microsoft vrea să schimbe modul în care folosești aplicațiile mobile

uLink, software-ul dezvoltat în prezent de Microsoft, ar putea să rezolve o problemă importantă a aplicațiilor mobile.

Una dintre problemele pe care utilizatorii de telefoane mobile le-au întâlnit de mai multe ori pe parcursul timpului este dificultatea de a reveni în anumite secțiuni dintr-o aplicație. În videoclipul de mai sus, Microsoft oferă drept exemplu aplicațiile pentru cumpărături, în care un utilizator găsește un anume produs, la care vrea să revină ulterior fără a fi nevoit să efectueze o nouă căutare.

Într-o asemenea situație, software-ul uLink, la care lucrează în prezent cei de la Microsoft, s-ar putea dovedi extrem de util. Asta deoarece uLink le permite utilizatorilor să salveze link-uri către anumite pagini din aplicații, pentru a le accesa cât mai ușor. Însă, uneori utilizatorii pot uita să salveze o anumită pagină în book mark-urile din uLink.

Pentru asemenea situații, Microsoft a inclus un feature separat. Mai exact, uLink include un ”istoric” al paginilor accesate în aplicații. De exemplu, dacă la un moment dat ați folosit o aplicație pentru a căuta hoteluri într-un anumit oraș, puteți să scrieți numele orașului în uLink sau alt cuvânt cheie, iar serviciul vă va afișa o listă cu toate hotelurile vizualizate.

Pentru moment, cercetătorii de la Microsoft au testat uLink doar pe Android și au afirmat că aplicația propriu-zisă ar necesita un efort minim din partea utilizatorilor. Nu știm exact dacă gigantul din Redmond are de gând să lanseze în viitor și o versiune pentru iOS.

La scurt timp după ce a devenit CEO al companiei, Satya Nadella le-a comunicat angajaților ”să construiască lucruri pe care oamenii să le aprecieze”. Iar în acea situație, imensa capacitate de inovație pe care Microsoft o avea a putut ieși la suprafață. Niciodată în ultimii ani aceasta nu a fost mai vizibilă decât în cadrul evenimentului din ianuarie 2015, atunci când am putut afla mai multe detalii în legătură cu Windows 10 și am asistat la prezentarea unor dispozitive precum HoloLens.