29 aug. 2016 | 09:20

Microsoft te ajută să raportezi conținutul online agresiv

ACTUALITATE
Microsoft te ajută să raportezi conținutul online agresiv

,,Hate speech” este fenomenul foarte popular online prin care foarte mulți internauți sunt agresați verbal dintr-o varietate foarte mare de motive, iar Microsoft vrea să prevină acest comportament. 

În încercarea de a se adapta la un mediu online mult mai agresiv decât în urmă cu câțiva ani, cei de la Microsoft au anunțat implementarea unui set de unelte pe care le puteți folosi pentru a raporta orice formă de hate speech. Inițial, noua funcție a fost gândită pentru Xbox Live, deoarece foarte jucători tind să devină ostentativ de agresivi în momentul în care întâmpină dificultăți în învingerea unui adversar.

Între timp, a fost lansat un website prin care puteți raporta orice formă de limbaj agresiv online pe care l-ați întâmpinat pe oricare dintre serviciile companiei: Docs.com, OneDrive, Outlook, Skype sau Sway, pe lângă Xbox Live. Pagina web creată pentru acest scop poate fi accesată printr-un click aici. Dacă ați mai interacționat cu uneltele de raportare online ale gigantului din Redmond, acest website v-ar putea aduce aminte de sistemul folosit pentru raportarea postărilor cu referințe către terorism.

,,Conținutul care încurajează violența și promovează ura” pornind de la vârstă, handicap, gen, naționalitatea sau origine etnică, rasă, religie, orientare și identitate sexuală, toate sunt adresate prin noul set de unelte online.

Această mutare a fost implementată imediat după ce Microsoft s-a înscris în campania împotriva hărțuirii online, inițiată de Comisia Europeană. Din această inițiativă mai fac parte Facebook, Twitter ș YouTube. Cu toate acestea, noua pagină web nu vizează doar internauți din Uniunea Europeană, ci de pe întregul mapamond.

Partea bună este că cei de la Microsoft acceptă posibilitatea abuzului acestei funcții și au introdus și un sistem foarte facil prin care puteți face apel la o raportare eronată sau malițioasă. Dacă o postare pe care ați făcut-o în trecut v-a fost ștearsă pornind de la un argument nefondat, o puteți readuce online folosind această adresă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele