27 oct. 2016 | 04:57

Microsoft Surface Studio PC este cel mai subțire și impozant all-in-one

VIDEO ACTUALITATE

În cadrul conferinței de ieri a celor de la Microsoft, gigantul din Redmond a anunțat Surface Studio PC. Acesta este un all-in-one cu un design de invidiat, ce vine la pachet cu mai multe superlative absolute.

Au existat speculații legate de un all-in-one al celor de la Microsoft probabil de jumătate de an. Nimeni nu se aștepta însă la un gadget atât de atrăgător și futurist precum cel anunțat în cadrul evenimentului de la New York. Surface Studio PC joacă în altă ligă față de all-in-one-urile care sunt deja pe piață și este evident că vrea să atragă creatorii de conținut amatori de iMac-uri. 

Înainte de a insista pe abilitățile noului PC de a vă face viața mai ușoară, trebuie să aveți în vedere un detaliu spectaculos. Conform celor de la Microsoft, ecranul de la acest all-in-one este cel mai subțire creat vreodată, cu o grosime de doar 12,5 milimetri, o diagonală de 28 de inci și un raport de aspect de 3:2. Rezoluția nativă nu a fost specificată exact, dar este mai mare decât 4K cu o valoare de 63%, până la un total de 13,5 milioane de pixeli afișate.

Printr-un sistem inovativ de balamale, este foarte ușor să împingeți partea superioară a ecranului până când ajunge paralelă cu biroul pe care este pus sistemul. Ideea din spate este să puteți folosi Surface PC-ul ca o tabletă dacă aveți nevoie sau ca un desktop în doar câteva secunde. Tot pentru momentele în care este rabatat, s-a insistat foarte mult pe suportul pentru Surface Pen.

Toate elementele de conectică și parte de procesare a Surface Studio PC se regăsesc în consola de la bază. Acolo veți aveți accesibile un mini DisplayPort, un cititor de SD-uri, o ieșire de căști, un port Ethernet și patru porturi USB 3.0. În întreaga prezentare a noului PC s-a insistat foarte mult pe particularitățile acestuia pentru persoane creative, de aici și configurația hardware peste medie.

Configurația de bază include un Intel Core i7 de ultimă generație cu 32GB RAM și un hard disk hibrid de 2TB. Placa video este un GeForce 980M. Nu lipsesc câteva microfoane menite să faciliteze interacțiunea cu Cortana chiar și dacă vă aflați în celălalt capăt al camerei. Camera frontală HD suportă autentificarea prin Windows Hello.

Noul Microsoft Surface Studio PC va fi disponibil de sărbători la un preț de pornire de 3000 de dolari.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele