15 nov. 2016 | 16:17

Matrix PowerWatch este ceasul pe care îl încarci cu căldura corpului

VIDEO ACTUALITATE

Există numeroase tehnologii menite să faciliteze utilizarea ceasurilor pe termen lung, fără a le încărca sau a le schimba bateria, iar Matrix PowerWatch aduce ceva similar pe tărâmul smartwatch-urilor. 

Primele ceasuri de mână cu baterii, au reprezentat un pas înainte semnificativ. Din multe puncte de vedere, acestea au fost clasificate ca fiind revoluționare, deoarece nu mai era nevoie să-ți întorci ceasul la intervale regulate de timp pentru ca aceasta să continue să funcționeze. Ulterior, au apărut ceasurile automatice, ce se bazau pe energie cinetică, iar acestea din urmă se alimentau din mișcarea corpului. 

Din păcate, toate aceste avansuri tehnologie nu au sporit sub nici o formă autonomia smartwatch-urilor. Unele dintre cele mai performante modele se laudă cu 7 – 10 zile departe de priză, dar asta se reflectă în compromisuri semnificative de funcționalitate și, de cele mai multe ori, un ecran alb-negru.

Alternativa creativă la problema duratei de viață a bateriei la ceasuri inteligente ar putea veni pe piață sub forma Matrix PowerWatch. Ilustrat în imaginea de mai sus, acestea este un smartwatch cu un design clasic și un amalgam de tehnologii avansate la interior. Din câte se pare, acesta va fi capabil să se alimenteze aproape exclusiv din energia termică a corpului uman. Astfel, în condiții ideale și dacă nu petreceți incredibil de mult timp în zăpadă, ar trebui să nu-l mai încărcați niciodată.

,,PowerWatch se încarcă din căldura corpului, iar când îl dați jos, date voastre sunt salvate în memorie și intră în sleep. Îl puneți înapoi la mână și continuă de unde a rămas. Include până și un sistem de măsurare a energiei electrice degajate de corpul vostru. 

În privința celorlalte particularități ce definesc un smartwatch, Matrix PowerWatch nu iese neapărat în evidență în fața concurenței. Măsoară caloriile consumate, se poate sincroniza un smartphone, se adaptează automat zonelor de pe glob, vă monitorizează efortul fizic și somnul, iar rezistența la apă îl face ideal pentru înot. Carcasa este realizată din aluminiu. Dacă sunteți interesați de mai multe detalii, le veți găsi pe pagina de Indiegogo.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele