14 sept. 2016 | 18:06

Mașina autonomă de la Apple s-ar putea să nu fie lansată

ENTERTAINMENT
Mașina autonomă de la Apple s-ar putea să nu fie lansată

Apple a pus pe liber mai mulți angajați care lucrau la proiectul maşinii autonome și a închis complet mai multe părți ale acestuia.

Inițial aceste decizii au fost descrise ca fiind o relansare a proiectului, însă mai multe zvonuri afirmă că dificultăţile de pe partea de hardware ale celor de la Apple, stau în spatele hotărârilor luate.

Mai multe surse afirmă că proiectul celor de la Apple se va concentra cel mai mult pe partea de software a mașinii autonome, decât pe construirea acesteia. Momentan Apple nu a recunoscut public existența unei astfel de inițiative, dar se pare că ar fi de mult timp, după cum afirmă și Elon Musk (CEO al Tesla) , un „secret cunoscut”, denumit în interior drept Proiectul Titan.

Însă acest proiect a întâmpinat mai multe dificultăți și tot mai mulți sunt sceptici cu privire la competența celor de la Apple de a crea cu succes un sistem funcțional de condus autonom pentru a intra pe o piață complet nouă pentru ei. Mai mult, principalii rivali pentru Apple pe această piață au deja mai multe avantaje. De exemplu, Google a făcut progrese considerabile în dezvoltarea inteligenței artificiale, Tesla are sistemul său de testare global și experiența în producția de automobile și Uber deține o impresionantă infrastructură de marketing.

Deși Tim Cook a dat din când în când mici indicii cu privire la proiect, acesta a încercat mereu să nu ridice foarte mult așteptările publicului. Relevantă în acest sens, este declarația lui Cook pentru Fortune, din februarie 2016, prin care a accentuat faptul că nu toate proiectele Apple sunt duse la bun sfârșit.

Totodată, până acum nu există niciun comentariu din partea Apple legat de Proiectul Titan.

Autor: Andrei Geornoiu