08 aug. 2016 | 10:38

LG V20 va veni cu avantaje importante în fața Galaxy Note 7

VIDEO ACTUALITATE

După ce am fost parțial dezamăgiți de lipsa unor funcții revoluționare sau modificării impresionante de design introduse în Galaxy Note 7, LG V20 este telefonul în care ne punem toată speranța în această toamnă.

În prima parte a anului, Samsung a încercat să ne uimească cu al său Galaxy S7, în timp ce LG a lansat la momentul respectiv un LG G5 cu câteva particularități futurist și suport pentru module menite să-i extindă funcționalitatea. În această toamnă, la capitolul dispozitive de top cu Android, competiția se va desfășura între Galaxy Note 7 și LG V20. Partea interesantă este că, deși Note 7 se va vinde cu siguranță mai bine decât smartphone-ul LG, noul LG V20 va avea câțiva ași în mânecă ce nu trebuie neglijați.

Premisa este aceeași, două dispozitive cu un ecran de 5,7 inci și o rezoluție nativă de 1440 x 2560. Cea mai mare diferență ține de software. Știm deja de câteva zile că LG V20 va fi primul smartphone ce va ajunge pe piață preinstalat cu Android 7.0 Nougat, înaintea noilor telefoane Nexus și în fața Note 7 care a fost anunțat săptămâna trecută cu Android 6.0.

Tot la plusuri, LG V20 va veni cu un sistem dual-camera pentru selfie-uri și o cameră principală de 21 megapixeli. Note 7 se rezumă la o cameră principală de 12 megapixeli. Partea de procesare de la V20, conform celor de la Phone Arena, nu va fi revoluționară, dar va include performantul Snapdragon 820 de la Qualcomm, un GPU Adreno 530 și 4GB RAM. Amatorii, îl vor putea cumpăra cu o memorie de 32GB sau 64GB, cu posibilitate de extindere până la 256GB folosind carduri microSD.  Particularități similare le găsiți și în spatele carcasei de la Galaxy Note 7.

Galaxy Note 7 va ajunge la primii utilizatori, pe canale oficiale, începând cu 19 august, în timp ce LG V20 va fi anunțat în San Francisco pe 6 septembrie. La final, utilizatorii vor decide cine iese în frunte, dar presimt că implementarea unui al doilea ecran pentru notificări la V20 nu va fi suficientă pentru genera migrarea utilizatorilor Samsung către ceva mai bun.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele