18 mart. 2016 | 20:52

LG V10 – Noul și vechiul se îmbină într-un smartphone de top [REVIEW]

REVIEW
LG V10 - Noul și vechiul se îmbină într-un smartphone de top [REVIEW]

LG V10 este, fără îndoială, unul dintre cele mai bune telefoane produse de coreeni vreodată.

Trebuie să recunosc că nu am avut încredere în LG V10 nici măcar după ce a fost lansat și a devenit unul dintre cele mai populare telefoane ale coreenilor. În luna decembrie a anului trecut aflam că LG vânduse nu mai puțin de 450.000 de astfel de dispozitive în Statele Unite, pe parcursul a 45 de zile. Asta ar însemna în jur de 10.000 de telefoane vândute în fiecare zi; o realizare remarcabilă, chiar și pentru o companie precum LG.

După părerea mea, un telefon al cărui selling-point erau un ecran secundar inutil plasat pe partea frontală nu avea cum să se numere printre cele mai bune telefoane produse de LG. Acum, însă, îmi dau seama că aveam doar pe jumătate dreptate: cel de-al doilea ecran nu este printre cele mai utile adiții, însă telefonul cu siguranță este unul dintre cele mai interesante pe care le-a produs LG vreodată. Iar în cazul în care te numeri printre pasionații de phablet-uri, V10 ar trebui să fie una dintre primele opțiuni pe care le vei lua în considerare.

LG V10 (2)

Pentru mine, însă, ecranul s-a dovedit mult prea mare. Diferența dintre ecranul telefonului pe care îl folosesc în prezent (un LG G3) și V10 este de doar 0,2 inci, însă este suficient de mare pentru a mă forța să folosesc ambele mâini când îl utilizez pe cel din urmă. Din acest punct de vedere, nici marginile din metal nu ajută foarte mult. Spatele, ce-i drept, este acoperit cu un cauciuc aderent care se simte foarte bine în mână, însă marginile din metal nu fac decât să-ți dea impresia că telefonul ar putea să-ți scape foarte ușor în cazul în care nu ești atent.

Probabil că telefonul ar fi stat mai bine în mână dacă ar fi avut spatele din metal și marginile dintr-un cauciuc aderent, însă aspectul probabil că nu ar fi fost unul la fel de frumos. Trecând peste acest lucru, vreau să menționez că spatele cauciucat îmi aduce aminte de Nexus 5, telefon produs tot de LG, și de senzația plăcută pe care o lăsa acesta la atingere.

LG V10 (12)

Pentru că tot ne aflăm la capitolul design, voi menționa că LG a ales, încă o dată să includă butonul de pornire și butoanele de volum pe spate, sub camera foto. Butonul ”Power” include un senzor performant pentru recunoașterea amprentelor, însă nu la fel de bun precum cel de pe iPhone 6S. Mai exact, telefonul nu se deblochează atunci când apeși butonul pentru a aprinde ecranul. În schimb, va mai fi nevoie de o atingere ușoară a senzorului pentru a avea acces la conținut.

Mi s-a părut interesant modul în care LG V10 dă impresia că este foarte greu, deși nu întrece iPhone 6S Plus la acest capitol și are un ecran mai mare. Dar, totuși, să nu ignorăm aspectul prin care ar trebui să se remarce terminalul: ecranul secundar de pe față, sau ticker-ul. Ce face acest ticker? Nu foarte multe. În primul rând, îl poți seta să afișeze un număr de aplicații pe care le folosești foarte des. De asemenea, prin intermediul lui ai acces mai ușor la ultimele aplicații folosite, iar datorită faptului că este deschis în permanență, nu vei mai fi nevoit să pornești ecranul principal.

LG V10 (9)

În afară de acestea, cel de-al doilea ecran este aproape inutil. De fapt, dacă ar fi să ne luăm după comentariile de pe unele forumuri, foarte mulți utilizatori aleg să închidă acest ecran. După părerea mea, în cazul în care vă achiziționați un LG V10, ar trebui să încercați să vă folosiți o perioadă de el. Dacă nici funcția ”always on” nu vă ajută, atunci nu are rost să-l țineți deschis. Display-ul principal, de cealaltă partea, suportă o rezoluție QHD (1.560 1.440 de pixeli) și oferă imagini de o calitate remarcabilă, în rând cu cele mai performante telefoane de ziua de azi.

Din păcate, acesta este și unul dintre principalele motive pentru care LG V10 nu impresionează prin autonomia bateriei. În cel mai bun caz, vă veți putea folosi de telefon o zi și jumătate (fără a vă juca, desigur) până când veți fi nevoiți să efectuați o reîncărcare. În cel mai rău caz, bateria nu va rezista decât o singură zi. Și la acest capitol, LG V10 este în rând cu phablet-urile de top de pe piață. Acesta nu este, neapărat, un lucru bun, iar o baterie mai mare decât cea de 3.000 mAh folosită în acest caz ar fi fost extrem de binevenită. Cât despre supraîncălzire, pot să vă spun cu siguranță că procesorul Snapdragon 808 nu cauzează absolut nicio problemă.

LG V10 – Puncte Pro

Camera foto de 16 megapixeli este, fără îndoială, punctul forte al telefonului. Din moment ce nu sunt extrem de priceput la fotografii, vă voi vorbi aici din calitate de începător: LG V10 este probabil cel mai bun dispozitiv de pe piață pentru amatorii de fotografie. Chiar și în modul auto, imaginile realizate de acesta surprind detalii pe care alte dispozitive probabil nu le-ar captura, iar focalizarea se realizează extrem de rapid. Performanțele sunt aproape la fel de bune și pe timp de noapte, iar aplicația este printre cele mai bine realizate pe care le veți întâlni.

Iar dacă vă numărați printre pasionații de fotografie și vreți să obțineți cele mai bune rezultate de la senzorul foto, atunci veți fi fericiți să aflați că LG V10 vă permite să umblați la balansul de alb, sensibilitatea ISO, profunzimea de câmp și viteza declanșatorului. Mai jos, am inclus câteva dintre imaginile realizate cu telefonul.

LG V10 camera foto (1)

LG V10 camera foto (2)

LG V10 camera foto (3)

LG V10 camera foto (4)

LG V10 camera foto (5)

Performanțele de top sunt garantate de so serie de componente de excepție. După cum am spus mai devreme, procesorul este un hexa-core Snapdragon 808 de 1,8GHz, care funcționează alături de 4GB RAM, iar capacitatea de stocare poate fi de 32 sau de 64GB. Astfel, lagul este un lucru de care nu veți avea parte în niciun moment. În mod evident, nu veți găsi vreun joc pe Play Store care să pună probleme terminalului, iar ecranul mare nu face decât să îmbunătățească experiența din timpul jocurilor.

LG V10 – Puncte Contra

Prețul nu va fi pe placul tuturor. LG V10 este în prezent unul dintre cele mai scumpe telefoane pe care le puteți cumpăra în România. Prețul este de 2.749 de lei pe eMAG pentru versiunea de 32GB și de 2.940 de lei pe Quickmobile și nu m-aș mira dacă unele persoane s-ar gândi de două ori înainte să cheltuie o asemenea sumă. Până la urmă, trebuie să ținem cont de faptul că Samsung Galaxy S6 este mai ieftin, beneficiază de un design mult mai frumos și oferă performanța cel puțin la fel de bune.

LG V10 (1)

LG V10 – Concluzie

Dacă nu ar fi avut un preț atât de mare, aș fi zis că nu aveți niciun motiv să nu vă cumpărați în acest moment un LG V10. Are un design remarcabil, îmbinând spatele cauciucat cu marginile din metal, aplicațiile sunt cât se poate de fluente, iar camera foto ar putea impresiona chiar și pe cei mai pasionați utilizatori. Toate acestea fac din LG V10 un telefon extrem de atrăgător, dar din cauza prețului relativ mare, acesta riscă să aibă parte de un succes limitat în țara noastră.