06 sept. 2016 | 20:00

Lenovo Yoga 910 a fost detronat deja: nu mai este cel mai subțire laptop convertibil

ACTUALITATE
Lenovo Yoga 910 a fost detronat deja: nu mai este cel mai subțire laptop convertibil

În urmă cu câteva zile, scriam că Lenovo Yoga 910 este cel mai subțire laptop convertibil din lume. La scurt timp, titlu a fost ”furat” de un alt dispozitiv, considerabil mai subțire (asta dacă mai putem folosi cuvântul ”considerabil” când vine vorba despre niște grosimi de numai câțiva milimetri). 

În cadrul IFA 2016 Acer a extins gama de notebook-uri convertibile cu seriile Spin 7, Spin 5, Spin 3 și Spin 1, cu Windows 10, balama ce se rotește la 360 de grade și tehnologie Continuum pentru a putea fi folosite în diverse scenarii.

Spin 7 este vârful de gamă și cel mai subțire convertibil din lume. Dacă Yoga 910 are o grosime de 14,7 mm, Spin 7 vine cu o carcasă de numai 10,98 mm. Diferența este una și de greutate, modelul Spin 7 cântărind numai 1,2 Kg.

Carcasa sa de 13 inch din aluminiu are un display cu touch IPS FHD Corning Gorilla Glass de 14 inch, cu o ramă îngustă. Carcasa de culoare negru-mat este completată cu balamale argintii lustruite și margini perfect tăiate în jurul touchpad-ului. Durata de viață a bateriei este de până la 8 ore.

Performanța este asigurată de un procesor i7 Intel Core de a 7-a generație, până la 8 GB de memorie și un SSD de 256GB. Porturile USB 3.1 tip C sunt incluse pentru transferul rapid de date, conectarea la un monitor extern, precum și pentru a încărca notebook-ul. Un touchpad lat, din sticlă, oferă o aderență bună.

Seria Acer Spin 7 va fi disponibilă în EMEA, în luna octombrie, începând de la 1.299 de euro.